15. august 2020
Søren Egemar Knudsen (stående) er skolebestyrelsesformand og ser helst Vor Frue Skole fortsætte, men han mener ikke, det er muligt med kun fire klassetrin fordelt på to klasser. Foto: Per Christensen
Søren Egemar Knudsen (stående) er skolebestyrelsesformand og ser helst Vor Frue Skole fortsætte, men han mener ikke, det er muligt med kun fire klassetrin fordelt på to klasser. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgernes sidste opråb: Det ender i landsbydød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgernes sidste opråb: Det ender i landsbydød
Roskilde - 29. december 2018 kl. 09:42
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ingen tvivl om det samlede budskab i de 45 svar, der er indgivet i høringen af ændringen af Vor Frue Skole til en ren indskoling med kun to klasser for elever i 0. til 3. klasse.

arrow Læs også: Skoleskrump møder massiv modstand til det sidste

Den største anke mod den minimale skole er, at det vil føre til landsbydød på grund af så ringe betingelser for børnefamilier, at de ikke vil flytte til lokalområdet, men derimod derfra.

- Man flytter ikke til lokalområdet mere, når man ved, at der ikke er ro omkring de kommunale servicetilbud. Jeg har også fået melding om det første barn, der er flyttet skole, og flere melder, at de helt klart overvejer, om de vil bo her, siger Søren Egemar Knudsen, der er formand for Vor Frue Skoles bestyrelse.

De 45 høringssvar kommer hovedsageligt fra almindelige borgere, som enten har eller har haft børn på skole. De deler samme bekymring som skolebestyrelsen og de tre landsbyråd for Vor Frue, Kamstrup og Tjæreby, som alle ser ændringen som aldeles uholdbar.

- Jeg håber, at man indser, at man bliver nødt til at bevare skolen til og med 6. klasse. Der er ikke opbakning til at drive en folkeskole med kun to klasser. Det kan vi ikke se et perspektiv i, når man ikke en gang mener, det er holdbart at drive en skole i dag med 90 elever. Jeg kan ikke forstå det politiske rationale i, at en mindre enhed skal gøre det billigere og bedre, siger Søren Egemar Knudsen.

arrow Friskoleplaner rykker nærmere
12. december 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 12:13
arrow De socialt tungeste skoler mister penge
09. november 2018 kl. 08:21 Opdateret: kl. 15:54
arrow Vindere og tabere når skolepenge skal omfordeles
03. november 2018 kl. 04:49 Opdateret: kl. 15:30
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk