26. juli 2021
Sådan så det oprindelige forslag ud med adgang til størstedelen af de kommende boliger fra Bøgeengen og med byggeri tæt op mod søen.
gallery icon

Se billedserie

Sådan så det oprindelige forslag ud med adgang til størstedelen af de kommende boliger fra Bøgeengen og med byggeri tæt op mod søen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgernes forslag viste sig at være bedre end kommunens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Borgernes forslag viste sig at være bedre end kommunens
Roskilde - 21. maj 2020 kl. 17:48
Af Steen Østbjerg

Der findes utvivlsomt folk, der har oplevelsen af, at kommunen aldrig lytter, men den opfattelse bliver gjort til skamme, i hvert fald i forhold til den lokalplanplan for udbygningen af Ågerup, som byrådet vedtager endeligt senere på måneden.

Lokalplan 669 er nemlig et udmærket eksempel på, at det kan lade sig gøre at få ændret ikke så lidt i de planer, Roskilde Kommune arbejder med, hvis man siger til i tide. Planen gælder udbygningen af området mellem Store Valby og Ågerup, hvor Store Valby Klyngerne vil skyde op de kommende år, og den endelige version ser noget anderledes ud end det forslag, der blev sendt i høring.

For tæt på søen

I bunken af høringssvar blev der fra flere sider peget på, at byggeriet var for stort og for tæt, at det lå for nær på søen i den nordlige del af lokalplanens område, og at der manglede legeområder.

Desuden var der ikke just begejstring over den trafikløsning, kommunen var kommet frem til. Og alt det er der blevet lavet om på. Helt overordnet er der nemlig skåret 20 boliger ud af planen, så det samlede område, når det engang er fuldt udbygget, ikke vil tælle 160, men »kun« 140 boliger. På den måde er der også blevet plads til at lægge mere afstand ind mellem de nordligste boliger og søen, som ligger op mod Kildemosestien og Kildemose Å.

Sikret mod vandstigninger

Der bliver desuden sat en nedre grænse for sokkelkoten i de boliger, der kommer til at ligge nærmest søen. Dermed er boligerne sikret mod fremtidige vandstigninger. Og så betyder begrænsningen af byggeriet også, at der bliver mere plads til legeplads og rekreative områder.

Markant er det også, at vejene bliver ændret til fordel for den institution, der kommer. I udkastet skulle to tredjedele af området vejbetjenes af Bøgeengen, der løber langs områdets østlige skel mod Ågerup. Sådan bliver det ikke. Bortset fra den lille klynge i områdets sydvestlige hjørne bliver det i stedet en stamvej med seks sideveje, der betjener samtlige boliger, så trafikken op forbi børnehuset bliver minimeret.

To cykler per bolig

Lokalplan 669 er en rammelokalplan, som fastlægger de overordnede principper for den samlede bebyggelse. For den første etape tager den dog skridtet fuldt ud, så når den er endeligt vedtaget i slutningen af denne måned, er der uden yderligere planlægning åbnet for, at der kan bygges i det sydøstlige delområde - den kvadrant, der ligger ud til Ågerupvej og nærmest Ågerup.

Her er der plads til 36 boliger, hvoraf mindst 10 ifølge lokalplanen skal være tæt-lave boliger. Der må bygges i to etager og op til otte en halv meter, og parkeringsnormen er fastlagt til to p-pladser pr. parcelhus og halvanden p-plads pr. bolig i rækkehus - og så skal der være plads til to cykler til hver eneste bolig, uanset hvilken slags der er tale om.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk