30. juli 2021
Den norske kunstner Marit Benthe Norheim foran et af sine værker, den kørende skulpturkaravane »Campingkvinder«. Foto: Esben Thoby
Den norske kunstner Marit Benthe Norheim foran et af sine værker, den kørende skulpturkaravane »Campingkvinder«. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere vil have kunstner til at bygge bro over motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere vil have kunstner til at bygge bro over motorvej
Roskilde - 08. januar 2019 kl. 15:39

Den norskfødte billedhugger og kunstner Marit Benthe Norheim skal skabe en bro, der både skal være et vartegn for Roskilde og samtidig binde byens historie og nutid sammen. Det er i hvert fald drømmen hos en gruppe borgere, som onsdag den 9. januar inviterer til et møde i Kunstsmedjen på Musicon klokken 19-21 for at fortælle mere om projektet »Fortællingernes bro«.

arrow Læs også: Kaos: Stort anlagt bro er i strid med lokalplan

Til stede vil være Marit Benthe Norheim, som vil berette om sin kunst, hvor hun ofte involverer borgerne. Hun er blandt andet kendt for den kørende skulpturkaravane »Campingkvinder« og for de tre sejlende skulpturer »Life-boats«, der sejlede for den Europæiske Kulturhovedstad Aarhus 2017. Derudover fortæller en af initiativtagerne, Martin Geysner, om idéerne bag og samarbejdet med Marit Benthe Norheim omkring Fortællingernes Bro, der har stået på siden 2016.

Roskilde Kommune har afsat 40 millioner kroner til at etablere en cykel- og gangbro over Holbækmotorvejen, der forbinder Søndre Ringvej via Rabalderstræde med Dyrskuepladsen, og gruppen bag Fortællingernes Bro ser gerne, at broen bliver lavet af Marit Benthe Norheim.

- Broen skal på en gang være både et historisk og et aktuelt bygningsværk, der i tilblivelsen viser, hvordan vi i fællesskab kan skabe byudvikling med og for hinanden. Det skal være et bygningsværk, som kan binde Roskilde sammen igennem tid og rum, og som i tilblivelsesprocessen sætter fokus på, hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvilke drømme og ønsker vi har i forhold til den by, vi har valgt at bo og leve i. En Fortællingernes Bro, der fortætter fortid og nutid, og måske åbne vores blikke for fremtiden, siger Martin Geysner.

Der er gratis entre, og alle er velkomne til mødet. Kunstsmedjens adresse er Bagtæppet 8, 4000 Roskilde.

arrow Stibro til 39 mio.: Politikerne kan bare ikke blive enige
04. juni 2021 kl. 06:38 Opdateret: kl. 13:32
arrow Opgiver at få motorvejsbro som kunstnerisk vartegn
18. juni 2020 kl. 12:09 Opdateret: kl. 11:43
arrow 40 millioner: Gangbro over motorvejen rykker tættere på
25. september 2018 kl. 19:53 Opdateret: kl. 13:25
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk