27. februar 2020
Boligselskabet Sjælland er villig til at sætte familier på gaden, hvis det viser sig, at et af deres medlemmer skød med fyrværkeri efter brandfolk i Æblehaven nytårsaften. Foto: Thomas Olsen
Boligselskabet Sjælland er villig til at sætte familier på gaden, hvis det viser sig, at et af deres medlemmer skød med fyrværkeri efter brandfolk i Æblehaven nytårsaften. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligselskab efter nytårsballade: De skyldige vil blive smidt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskab efter nytårsballade: De skyldige vil blive smidt ud
Opdateret 01. januar 2020 kl. 13:42
Roskilde - 01. januar 2020 kl. 13:40
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det vækker vrede i Boligselskabet Sjælland, at brandfolk blev beskudt med fyrværkeri, da de nytårsaften ville slukke en brand i Æblehaven i Roskilde.

arrow Læs også: Minister vil skærpe straf for at genere brandfolk

- Vi finder os ikke i, at man skyder med fyrværkeri efter politi og brandvæsen, som er til for vores alles tryghed. Hvis vi finder ud af, hvem der gjorde det, vil det få konsekvenser for deres boliger, siger Francisco Ortega, udviklingschef i Boligselskabet Sjælland, der udlejer lejlighederne i Ælblehaven.

Boligselskabet erklærer sig rede til at anvende muligheden for at ophæve en families lejemål, hvis et medlem af familien begår kriminalitet.

- Vi ved dog, at sådanne sager kan være svære at bevise, og at de tager lang tid i retten, men vi er villig til at prøve, siger Francisco Ortega.

Det var ved 22-tiden nytårsaften, at brandvæsenet blev tilkaldt til en brand i en container i Æblehaven, men ved ankomsten rettede unge mennesker fyrværkeri mod brandfolkene, som valgte at trække sig.

Politiet sendte et par vogne til området og sørgede for, at brandfolkene kunne slukke branden uden at blive generet yderligere. De unge var på det tidspunkt forsvundet. Episoden var den eneste i Æblehaven nytårsaften, men den var én for meget for Boligselskabet Sjælland.

- Op til nytår havde vi et vellykket arrangement i Æblehaven med brandvæsenet, hvor de fortalte om deres arbejde. Ros til brandvæsenet for at stille op, og det var måske også derfor, at der ikke skete mere, end der gjorde, siger Francisco Ortega.

arrow Se billeder: Brandfolk beskudt flere gange med fyrværkeri
01. januar 2020 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:54
arrow Unge beskød brandfolk med fyrværkeri
01. januar 2020 kl. 10:16 Opdateret: kl. 10:22
arrow Bomberør ramte kvinde i Toftlund - mand får 60 dages fængsel
01. januar 2020 kl. 09:38 Opdateret: kl. 09:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk