18. januar 2021
Et af områderne, man ønsker at fastholde, som det er, at villakvarteret øst for hospitalet omkring Ledagervej. Foto: Elmer Madsen
Et af områderne, man ønsker at fastholde, som det er, at villakvarteret øst for hospitalet omkring Ledagervej. Foto: Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligområder skal beskyttes mod ejerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligområder skal beskyttes mod ejerne
Roskilde - 07. december 2019 kl. 05:07
Af Anders Petri

I et forsøg på at bevare en særlig kulturarv og beskytte bevaringsværdige boligområder mod skiftende arkitektoniske modeluner er Roskilde Kommune på vej til at udpege 12 områder i Roskilde by og underlægge bygningerne i dem særlige bestemmelser, som giver deres ejere færre muligheder for at foretage ændringer.

arrow Læs også: Formand: Det giver alle en sikkerhed

- Det er noget, vi har fornemmet, at borgerne har efterspurgt, siger formanden for plan- og teknikudvalget, Daniel Prehn (S).

For flere af områderne er der hverken en lokalplan eller andre bestemmelser for, hvordan bygningerne skal se ud. I dag er det alene reguleret ved bygningsreglementet og kommuneplanen. Det har givet vrede naboer, hvis en boligejer vil rive et hus ned og bygge nyt i en anden stil.

- Derfor går vi ind og siger, at hvis byggesagsafdelingen skal have mulighed for at varetage de lokales interesser, så skal vi lave de her bestemmelser i kommuneplanen, siger Daniel Prehn.

arrow »Kulturarven vil langsomt forsvinde«
07. december 2019 kl. 05:27 Opdateret: kl. 16:20
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk