12. maj 2021
Børnehuset Troldhøj i Svogerslev brugte sidste år spejderhytten på nabogrunden for at kunne leve op til corona-retningslinjerne. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Børnehuset Troldhøj i Svogerslev brugte sidste år spejderhytten på nabogrunden for at kunne leve op til corona-retningslinjerne. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehus kan blive kåret til årets dagtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehus kan blive kåret til årets dagtilbud
Roskilde - 29. april 2021 kl. 08:48

Årets Dagtilbud uddeles årligt af Børne- og Undervisningsministeriet sammen med FOA, BUPL og KL, og denne gang kan titlen gå til Børnehuset Troldhøj i Svogerslev, der er blandt de tre nominerede i finalefeltet.

arrow Læs også: Børnehave ser også fordele ved at være i spejderhytten

Årets Dagtilbud tildeles en daginstitution eller en dagpleje i Danmark, der udfører et solidt pædagogisk arbejde af høj kvalitet, hvor de pædagogiske vurderinger og den pædagogiske intention træder tydeligt frem i den daglige praksis og i udviklingen af børne- og læringsmiljøet.

Ud af de 153 indstillinger har et fagudvalg har udvalgt tre dagtilbud, som det nu vil besøge, inden det afgøres, hvem der skal løbe med titlen som Årets Dagtilbud 2020-21 og de 20.000 kroner, som følger med. Fagudvalget består af repræsentanter fra FOA, BUPL, Kommunernes Landsforening (KL), Børne- og Kulturchefforeningen (BKF), og Danske Professionshøjskoler samt dagtilbudsområdets praksisfelt.

Udover Børnehuset Troldhøj er det vuggestuen Solkernen i Odense, og den integrerede institution Lille Dalby i Hedensted mellem Vejle og Horsens, der kan vinde prisen.

Børnehuset Troldhøj er nomineret for deres arbejde med at skabe udviklende læringsmiljøer for børnene. Gennem en stærk evalueringspraksis med daglige evalueringer, et stærkt børneperspektiv og en systematisk feedbackkultur har Børnehuset Troldhøj opbygget en faglig stærk og sammentømret personalegruppe, hvor de voksne er gode rollemodeller.

De tager fat i emner som »farlig leg« og »slåskultur«, hvor børn motiveres til at være modige i trygge omgivelser. Via leg og bevægelse får børnene udfordret deres grænser, og med et fysisk og kropsligt udgangspunkt bidrager Børnehuset Troldhøj med et nyt perspektiv på skoleparathed hos de største børn. Børnehuset Troldhøj er en integreret institution med i alt 98 børn.

arrow Billeder: Børnehave trives i spejderhytte
25. april 2020 kl. 10:23 Opdateret: kl. 15:36
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk