24. juni 2021
Sådan ser den ny minirundkørsel på Tofthøjvej og Skolevej i Viby ud. Foto: Roskilde Kommune
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser den ny minirundkørsel på Tofthøjvej og Skolevej i Viby ud. Foto: Roskilde Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn og voksne skal lære at bruge ny minirundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og voksne skal lære at bruge ny minirundkørsel
Roskilde - 06. maj 2021 kl. 09:40

En ny minirundkørsel har været i brug en uges tid, men det var først onsdag, at den blev officielt indviet i Viby. Rundkørslen på Tofthøjvej/Skolevej blev indviet af formand for plan- og teknikudvalget i Roskilde Kommune Jens Børsting (S) sammen med 4. klassernes elevråd på Viby Skole afdeling Ørstedvej, som satte en vejsideplakat op, der skal minde trafikanterne om, hvordan de skal køre i rundkørslen. Plakaten har eleverne lavet i forbindelse med projektet Sikre Skoleveje i Viby.

arrow Læs også: Skole dropper klassesammenlægninger: Nu står underskuddet til at vokse

Jens Børsting roste i sin tale elevrådet for dets arbejde, hvor de også har lavet et papir med gode råd til, hvordan eleverne skal opføre sig i rundkørslen både til fods og på cykel. Desuden kan de mindste elever prøve en mini-rundkørsel i skolegården af, så de kan blive endnu mere sikre i trafikken.

- Og så vil jeg også gerne have, at I hjælper med at forklare jeres forældre, hvordan de skal køre i rundkørslen, og at de skal se sig rigtig godt for, sagde Jens Børsting til de fremmødte elever.

Minirundkørslen er en del af en række projekter, der skal give mere sikre skoleveje i Viby. Andre projekter er lyskryds ved Ørstedvej/Parkvej og lyskryds ved Vibyvejen/Dalen. Der er allerede lavet midlertidige bump i to kryds på Ørstedvej, samt blandt andet lys i tunnelen på Vestergade og bump ved Grønningen.

arrow Forældre i oprør over klassesammenlægning
06. juni 2021 kl. 17:31 Opdateret: kl. 17:31
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk