6. april 2020
Når Sifs kunstværk er tørret, skal Jannice Cassandra (bagest, tv) bage det i en særlig ovn på 800 grader. Derfor kan Sif få og hendes mor først se deres færdige værker om et par uger. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Når Sifs kunstværk er tørret, skal Jannice Cassandra (bagest, tv) bage det i en særlig ovn på 800 grader. Derfor kan Sif få og hendes mor først se deres færdige værker om et par uger. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn laver landskaber af glas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn laver landskaber af glas
Roskilde - 20. februar 2020 kl. 17:25
Af Anna Weinø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stumper af blåt glas bliver nøjsomt limet sammen af den syv-årige Laura. Overfor sidder ni-årige Sif tavst og fordyber i sit havlandskab af glas. Skolerne holder vinterferie, og i den anledning har Kunsthåndværkerne på Algade 63 inviteret børn og forældre indenfor til en times glaskunst-workshop.

arrow Læs også: Kreative sysler skal give kunsthåndværkere flere kunder i butikken

Værkstedet er styret af Jannice Cassandra, der til daglig underviser i glashåndværk, samtidig med hun sælger sin egen glaskunst i butikken. Onsdag formiddag skal hun lære Sif og Laura og ikke mindst deres mødre, hvordan man ud af små stykker kulørt glas kan lave æskelåg og landskabsbilleder.

- Lav en sol! Det ser lidt trist ud uden farver, rådgiver Sif sin mor, der fremstiller små huse af mørke stykker glas.

Sifs mor faldt over glaskunstbegivenheden på Facebook og tænkte straks på sin datter.

- Jeg vidste, at det ville være noget for Sif. Det er rart at få inspiration til, hvad man kan lave i vinterferien. Roskilde Kommune udgiver et helt hæfte med aktiviteter, det er vildt fedt, fortæller Sifs mor.

Sif maler hvidt skumsprøjt på de dybblå glaskugler, før hun er klar til at gå. Om et par uger kan Sif, Laura og deres mødre komme i butikken og hente deres glaskunstværker, der lige skal smeltes i en 800 grader varm ovn først.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk