15. februar 2019
Trygfonden og Alkohol & Samfund står bag Respektkampagnen, der skal sikre, at pårørende til alkoholikere let kan finde kommunernes tilbud om gratis terapi.
Trygfonden og Alkohol & Samfund står bag Respektkampagnen, der skal sikre, at pårørende til alkoholikere let kan finde kommunernes tilbud om gratis terapi.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn af alkoholikere kan få gratis hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn af alkoholikere kan få gratis hjælp
Roskilde - 17. januar 2018 kl. 19:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når far eller mor drikker, er det også børnenes alkoholproblem. Derfor har de brug for al den hjælp, de kan få, og Roskilde Kommune tilbyder gratis terapi til børn i alle aldre, som har forældre, der drikker.

For at sætte mere fokus på tilbuddene deltager Roskilde Kommune i Respektkampagnen, som Trygfonden og Alkohol & Samfund arrangerer. Kampagnen opfordrer landets kommuner til at sikre, at deres tilbud om gratis terapi til pårørende til folk, der drikker, er nemme at finde.

- Børn fra familier, hvor der er alkoholproblemer kan få alvorlige problemer senere i livet. Derfor har vi en masse gratis tilbud om terapi til børn, som lever i familier med alkoholproblemer. De tilbud kan ikke blive tydelige nok, hvilket er grunden til, vi er med i Respektkampagnen. På den måde får vi en anledning til at råbe børnene op, så de ved, hvor de skal henvende sig for at få hjælp, siger formand for sundheds- og omsorgsudvalget, Morten Gjerskov (S).

Kampagnen løber frem til marts, og Roskilde Kommune sørger i forbindelse med kampagnen for at informere omkring kommunens mange tilbud. Der bliver hængt plakater op ved busstationer, ligesom en stor del af kampagnen vil foregå på sociale medier, hvor børnene og de unge befinder sig.

Roskilde Kommune har mange tilbud til børn og unge, som har forældre, der drikker for meget. Børn og unge kan ringe, møde op, chatte med professionelle rådgivere om problemerne - også anonymt.

Tilbuddene er samlet på en liste på www.roskilde.dk/farogmordrikker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk