10. december 2019
De seneste 10 dage er der kun kommet fem millimeter regn, og kombineret med høje temperaturer er tørkeindekset i Roskilde på blot tre dage steget fra 7,7 til 9,0 på skalaen, der går til 10.
De seneste 10 dage er der kun kommet fem millimeter regn, og kombineret med høje temperaturer er tørkeindekset i Roskilde på blot tre dage steget fra 7,7 til 9,0 på skalaen, der går til 10.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bøn fra brandmand: Drop ukrudtsbrænderen - brug vand!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøn fra brandmand: Drop ukrudtsbrænderen - brug vand!
Roskilde - 25. juni 2019 kl. 13:48
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver dag byder på en ny brand forårsaget af husejeres uforsigtige brug af gasbrændere. Sådan forekommer det nærmest i øjeblikket, hvor Østsjællands Beredskab i løbet af tre døgn har måttet rykke ud til tre brande i Roskilde Kommune i hække og plankeværker, som utilsigtet er blevet antændt i forbindelse med husejeres forsøg på at holde ukrudtet væk.

Mandag var det først på Svalevænget i Viby, der måtte slukkes brand, og senere på aftenen på Knudsvej i Jyllinge Nordmark, hvor ild fra en gasbrænder havde fået fat i træbeklædningen på en havestue.

I begge tilfælde slap husejerne med skrækken, men de korte intervaller mellem brande, der skyldes gasbrændere, får Østsjællands Beredskabs indsatsleder Bo Jensen til at konstatere, at det åbenbart er mere tørt i naturen, end mange tror, og han råder til stor forsigtighed, hvis man pinedød skal bekæmpe ukrudtet med ild.

- Mit råd er: Sørg nu for at vande først. Eller brug gasbrænderen i regnvejr. Eller endnu bedre: Gør, som jeg gør derhjemme: Brug kogende vand. Det virker på nøjagtig samme måde, og det brænder med garanti ikke! siger Bo Jensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk