17. februar 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blædels dødesti-myte på Wikipedia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blædels dødesti-myte på Wikipedia
Roskilde - 14. november 2013 kl. 14:44
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde: Ifølge Sara Blædel er myten om dødestien i Boserup Skov i hendes nye roman »Dødesporet« ren fiktion, men hvis man går ind på Wikipedia og søger på Boserup Skov, dukker følgende sætning op:

»En gammel »rural myth« (eller »skov-myte«) fortæller om en dødesti, som nu er vokset til og dækket af tidens tand. Den førte i stenalderen til et offersted, hvor en kult bragte menneske-ofringer til en ond skovdæmon. De ulykkelige skulle gå ad Dødestien sammen med deres bødler. Det siges stadig, at man om natten kan høre jamren fra ofrene og helt op til 1800-årene findes der historier om, at mennesker, som forsøgte at finde stien forsvandt sporløst.«

Kilden til oplysningen angives til være bogen »Malleus Malleficarum, Ofringer i Stenalderen« af Lars Ringbjerg, men hverken titlen eller forfatteren er til at finde andre steder på nettet, og tilføjelsen til indlægget om Boserup Skov er sket så sent som den 11. november.

arrow Læs også: Kan Sara Blædel vise sig i Hvalsø igen?

Sara Blædel lyder meget overrasket, da hun får det at vide.

- Det har jeg ikke hørt om. Men hvis nogen har troet på det, jeg har skrevet, så er jeg lykkedes. Det handler jo om troværdighed, og jeg prøver i min research altid at komme så tæt på virkeligheden som mulig. For jo mere realistisk det forekommer, jo mere gas kan jeg give den i fantasien, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk