26. oktober 2021
Søskendeparret Poul Hübertz og Lone Hübertz Werup er glade for igen at kunne byde gæster velkommen i Kino Ro?s Torv. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Søskendeparret Poul Hübertz og Lone Hübertz Werup er glade for igen at kunne byde gæster velkommen i Kino Ro?s Torv. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biograf om genåbning: - Det er fantastisk og længe ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Biograf om genåbning: - Det er fantastisk og længe ventet
Roskilde - 07. maj 2021 kl. 14:05
Af Lasse Petersen

I omegnen af fem måneder har de danske biografer måttet holde lukket, men nu er det endelig muligt for filminteresserede at drage tilbage mod biografmørket. Sammen med landets øvrige filmsale kunne Kino Ro's Torv i Roskilde torsdag slå dørene op for de ventende biografgængere.

arrow Læs også: EM-bolden ruller i Kino

- Det har været pissehårdt og frustrerende. Men nu er vi her, og nu er vi bare lykkelige, siger Poul Hübertz, biografdirektøren i Kino Ro's Torv, som bakkes op af sin søster og medchef Lone Hübertz Werup.

- Det er fantastisk at have åbent igen. Det er længe ventet, siger hun.

Åbningen sker under lignende restriktioner, som da biograferne åbnede i efteråret, hvilket vil sige, at der er placeret tomme sæder mellem de forskellige grupper af gæster i biografens sale, ligesom biografgængerne skal bære mundbind, når de går rundt.

Denne gang skal man dog også have et coronapas klar for at komme ind. Det bliver tjekket af en ansat ved indgangen, og selvom det altså er et nyt tiltag for biografen, var der positivitet i luften, efter de første gæster torsdag eftermiddag var blevet lukket ind.

- Det løser vi, for det skal vi løse. Og det fungerer, siger Lone Hübertz Werup, som også fortæller, at biografgæsterne generelt er gode til at sætte sig ind i de gældende retningslinjer.

Det gode gamle

Til de første forestillinger var der også troppet en fin skare af gæster op. Og der var forventning at spore blandt dem.

- Vi har da glædet os til det, lyder det fra Solveig Øster fra Roskilde om at kunne sætte fødderne i biografen igen.

Hun og manden, Flemming Øster, var på plads for at se Søren Kragh-Jacobsens »Lille sommerfugl«, og ægteparret, der begge er blevet vaccinerede mod corona, tager retningslinjerne med ro.

- Der har vi jo vænnet os til, siger Flemming Øster med henvisning til kravet om mundbind, når man bevæger sig rundt i biografen.

Steffen Lerdrup Nørager var taget forbi med sin søn for at se animationsfilmen »Croods - En ny tid«. For dem var det dog tilfældigt, at de valgte at gå i biografen lige på genåbningsdagen.

- Men når nu vi sidder her, så synes jeg, det er rigtig rart, og det er som om, at man er tilbage ved det gode gamle trygge, siger han.

Biografernes fremtid

På plakaten i Kino er der udover førnævnte film et væld af muligheder, gæsterne kan kaste sig over. Dog glimrer enkelte film også ved deres fravær - blandt andet Oscar-vinderen »Nomadland«. Den film leveres af Disney og har allerede fået streamingpremiere på tjenesten Disney+.

Normalt har biograferne ellers eksklusiv ret til at vise spillefilm i de første 122 dage oven på deres premiere - det kaldes holdback-perioden - men med Disneys streamingudgivelse af »Nomadland« har mange danske biografer valgt at se bort fra filmen til genåbningen. Således også i Kino Ro's Torv.

- Det er for at holde fast i vores eget liv i fremtiden. For at bevare biograferne bliver vi nødt til at holde fast i den holdback-periode, siger Poul Hübertz.

Ifølge biografdirektøren er det nemlig stadig noget specielt at nyde en film i biografen.

- Jeg har ikke noget imod, at folk streamer og lejer film derhjemme, men det bliver aldrig det samme i min verden. Det er en oplevelse, når du træder ind i en biograf, og man forventer en service, siger han.

Lige nu er Poul Hübertz fortrøstningsfuld for den kommende tid og holder samtidig et åbent sind omkring fremtiden.

- Så kan det være, tingene ændrer sig om et år eller to, når tingene er blevet normaliseret, men lige nu holder vi fast. Det skal vi nok også overleve, siger han.

Store film i vente

Kino Ro's Torv er åbnet op med spritnye premierefilm og desuden repremierer, som kan fanges, hvis ikke man fik set filmene i efteråret. Det giver et samlet udvalg med en blanding af danske og udenlandske film.

- Lige nu er vi startet op med »Retfærdighedens ryttere« og »Lille sommerfugl«. Den næste store bliver »Marco effekten«, der kommer om 14 dage, fortæller Poul Hübertz.

Derudover nævner han film som »Fast & Furious 9«, nyindspilningen »Buster Oregon Mortensen« og den danske komedie »Centervagt« som kommende publikumsmagneter. Lidt senere på året venter den næste James Bond-film og »Ternet Ninja 2«.

- Hvis man må krydse fingre for noget, så kunne jeg faktisk godt tænke mig, at vi var færdige med alle restriktioner til den tid. For der har vi ikke pladser nok til de to film, siger Poul Hübertz om sensommerens filmoplevelser.

arrow EM-fest med storskærm på torvet aflyst
08. juni 2021 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:59
arrow Fire årtier i filmens tjeneste
26. maj 2021 kl. 19:32 Opdateret: kl. 12:40
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk