19. september 2020
DAGBLADETs omtale af den store bedragerisag, hvor den 39-årige var anklaget, men blev pure frifundet. Foto: Steen Østbjerg
DAGBLADETs omtale af den store bedragerisag, hvor den 39-årige var anklaget, men blev pure frifundet. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bilsælger får erstatning for fængsling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilsælger får erstatning for fængsling
Roskilde - 15. juni 2018 kl. 17:49
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er blevet udbetalt en stor erstatning til en 39-årig mand, som blev frifundet i en sag om storstilet svindel i en brugtvognsforretning i Roskilde.

arrow Læs også: Troede bedrageripenge skulle gå til bryllup

419.900 kroner lød erstatningen på, som blev givet, fordi han havde siddet varetægtsfængslet undervejs i sagen. Bagefter anlagde han sag mod anklagemyndigheden med krav om en fordobling af beløbet. Det krav er nu afvist af Østre Landsret, som har stadfæstet erstatningens størrelse.

Den 39-årige AW var en af to tiltalte i en sag om omfattende bedrageri i en autoforretning, der slog sig op på handel med liebhaverbiler. Forretningen åbnede i efteråret 2013 og gik konkurs i januar 2014, og i løbet af den korte tid led Skat, over 50 leverandører og en håndfuld kunder et samlet tab på ni millioner kroner.

Det var anklagemyndighedens opfattelse, at AW havde optrådt som stråmand for virksomhedens ejer, idet det var mails fra AW, der havde instrueret medarbejderne i, hvordan de skulle handle. Men hele sagen smuldrede, ikke mindst fordi det viste sig, at AW umuligt kunne have skrevet de belastende mails. Da mailsene blev sendt, sad han nemlig i et lukket fængsel i Storbritannien, og der havde han ikke adgang til internettet.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde

arrow Fængselsophold var det perfekte alibi
14. oktober 2016 kl. 13:04 Opdateret: kl. 07:11
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk