29. september 2020
Eleverne fra BGK i Roskilde udstiller i denne måned i vinduerne i Snæversti i Roskildes bymidte. Foto: Astrid Winsløw Hammer
Eleverne fra BGK i Roskilde udstiller i denne måned i vinduerne i Snæversti i Roskildes bymidte. Foto: Astrid Winsløw Hammer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedkunstelever finder nye måder at udstille på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedkunstelever finder nye måder at udstille på
Roskilde - 04. juni 2020 kl. 19:20

Hvert år afsluttes det billedkunstneriske grundkursus BGK i Roskilde med en udstilling, hvor eleverne præsenterer et udvalg af værker, de har arbejdet med i løbet af året. På grund af coronakrisen bliver der ingen fernisering med gæster, og i stedet har de 11 BGK-elever i år valgt at vise deres værker virtuelt på BGK Roskildes nye onlinegalleri www.bgk-roskilde.dk, der fremadrettet vil fungere som udstillingsplatform for eleverne.

arrow Læs også: Billeder fra Lysfesten: Dansende organer i gaden

»Hver især« er titlen på dette års elevudstilling, der har krop og identitet som tema. Temaet har haft en særlig relevans for eleverne i tiden under coronakrisen, hvor alle har været hjemsendt og levet mere eller mindre afsondret i isolation, hvilket afspejles i flere af værkerne.

Med afsæt i dette har BGK-eleverne arbejdet på et fælles projekt med sort-hvid fotografier, hvor hver især giver sin fortolkning af en tilværelse i isolation. Fotografierne kan ses hele juni i udstillingsvinduerne i Snæversti i Roskilde mellem klokken 10 og 17. Her kan man også se udvalgte værker af afgangseleverne fra deres tre år på BGK.

Otte af de nuværende elever fortsætter næste skoleår, hvilket giver plads til otte nye elever på holdet. 14 ansøgere venter i disse dage på at komme til optagelsessamtale på BGK.

Billede

Amalie Egebjerg Jespersen er en af afgangs-
eleverne fra BGK i Roskilde. Hun søger om
optagelse på KADKs keramiske linje, og har
netop været til optagelsesprøve. Her ses hun
ved sit udstillingsvindue i Snæversti.
Foto: Astrid Winsløw Hammer


arrow Kunstnerduo satte elever til at lave toiletkunst
26. juni 2019 kl. 04:19 Opdateret: kl. 12:10
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk