10. juli 2020
Julemærkehjemmet Liljeborg åbnede den 12. januar. Blandt eleverne er 12-årige Katrine Vikkelsø Broager (tv) og 13-årige Marie Thomsen (th). Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Julemærkehjemmet Liljeborg åbnede den 12. januar. Blandt eleverne er 12-årige Katrine Vikkelsø Broager (tv) og 13-årige Marie Thomsen (th). Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Sådan er hverdagen på julemærkehjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Sådan er hverdagen på julemærkehjemmet
Roskilde - 10. februar 2018 kl. 10:44
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venskaber, motion, oplevelser, undervisning og mere selvtillid i bagagen, er noget 13-årige Marie Thomsen og 12-årige Katrine Vikkelsø Broager har opnået.

arrow Læs også: Første år med julemærkehjemmet: - Jeg er stolt over, hvad vi har fået skabt sammen

De er begge elever på julemærkehjemmet Liljeborg ved Baldersvej i Roskilde, som åbnede den 12. januar, hvor de har tilbragt henholdsvis fem og 10 uger.

I alt går der 48 elever på julemærkehjemmet, hvor de starter forskudt i hold af 12, så alle eleverne ikke starter på samme tid.

De første 12 børn ankom i november. I hverdagen på julemærkehjemmet er der planlagt faste rutiner for eleverne.

- Vores dag starter med et morgenløb, så spiser vi morgenmad, og så er der et hold, der skal i skole, mens det andet hold dyrker motion, og så er der eftermiddagsfrugt, derefter eftermiddagsmotion og på den måde bytter man, siger Katrine Vikkelsø Broager.

Begge føler, at de allerede har fået meget ud af deres ophold.

- Til at starte med forstod jeg ikke, hvad jeg skulle lave på et julemærkehjem. Men det er virkelig fedt at være her. Du får fantasiske venskaber, og motionen er bare et plus. Til de børn der sidder derude og er negativ overfor at starte, ligesom jeg var, så prøv virkelig at give det en chance, fordi det giver virkelig noget at være her. Alle er ens her, og alle har sine udfordringer, siger Marie Thomsen.

- Man bliver tæt på en måde, man ikke kan forklare. Vi spiser, går i skole og dyrker motion sammen. Vi bruger alt vores fritid sammen, siger Katrine Vikkelsø Broager.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag 10. februar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Julemærkemarch: Roskilde er nu det næststørste startsted
05. december 2018 kl. 15:08 Opdateret: kl. 13:27
arrow 950 gik julemærkemarch i den gode sags tjeneste
02. december 2018 kl. 18:25 Opdateret: kl. 19:08
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk