16. januar 2021
Roskilde Festival 2016 Første mand til Orange Scene vinder en festivalbillet til 2017. 22-årige Oliver Zacho fra Roskilde løb hurtigst, da selve festivalområdet åbnede onsdag klokken 17. Scenearbejderne fejrede ham med champagne.
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Festival 2016 Første mand til Orange Scene vinder en festivalbillet til 2017. 22-årige Oliver Zacho fra Roskilde løb hurtigst, da selve festivalområdet åbnede onsdag klokken 17. Scenearbejderne fejrede ham med champagne.
Foto: Scanpix/Nils Meilvang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Roskilde Festival har slået dørene op til musikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Roskilde Festival har slået dørene op til musikken

Festivalgæsterne i Roskilde indtager en våd festivalplads, hvor flere hundrede bands spiller de næste dage.

Opdateret 30. juni 2016 kl. 08:10
Roskilde - 29. juni 2016 kl. 17:02
Af Ritzau

I fire dage har mange festivalgæster camperet på Roskilde Festival, hvor tiden er gået med at drikke øl og høre opvarmningsband på festivalens mindre scener. Nu behøver festivalgæsterne dog ikke vente længere.

arrow Læs også: Chilipebrene kører revanchen i hus

Onsdag klokken 17 slog Roskilde Festival portene op til festivalpladsen, hvor der til og med lørdag vil spille flere hundrede bands på festivalens seks scener.

Mange festivalgæster stod klar til at løbe ind på pladsen for at komme først hen til Orange Scene. Det var 20-årige Oliver Zacho fra Roskilde, der var hurtigst.

- Jeg vidste, at Spiderman (en fyr i Spiderman-kostume, red.) havde vundet de seneste to år, så det skulle han ikke have lov til i år, sagde vinderen efter spurten.

De mange festivalgæster kan opleve en anderledes åbning af Orange Scene, da festivalen har booket The Orchestra of Syrian Musicians, som består af syriske flygtninge, sammen med Damon Albarn.

Forresten i køen til at komme op foran og opleve Blur- og Gorillaz-stjernen med sit syriske følge står Nicolaj Pedersen og hans kammerater.

De lægger ikke skjul på, at det mere er Damon Albarn end resten af orkestret, som har fået dem til at stikke i sprint om pladsen foran Orange Scene. Men de går til koncerten med åbent sind.

- Det bliver nok noget musik, vi aldrig har hørt før, så det er spændende, siger Nicolaj Pedersen, men han håber også at høre noget af Damon Albarns' tidligere musik til koncerten.

Senere onsdag venter der gæsterne et gensyn med Red Hot Chili Peppers, der også spillede på festivalen i 2007, hvor bandet blev haglet ned af anmelderne.

Festivalpladsen fik et ordentligt regnskyl onsdag formiddag, men holdt sig tør under åbningen onsdag eftermiddag.

Trods regnen blev endagsbilletterne til onsdag udsolgt onsdag formiddag. Det betyder, at festivalen for første gang kan melde helt udsolgt af både alle 80.000 partoutbilletter og endagsbilletter til samtlige dage.

arrow BILLEDER: Satans helte på Arena
29. juni 2016 kl. 22:07 Opdateret: kl. 09:40
arrow Festival: Damon Albarns grænseløse ønske
29. juni 2016 kl. 21:20 Opdateret: kl. 21:02
arrow Forskere overvåger toiletvaner på Roskilde Festival
29. juni 2016 kl. 16:33 Opdateret: kl. 18:53
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk