22. oktober 2021
Sct. Jørgens Skole i Roskilde deltog i »Billedkunstens dag«, hvor alle elever fra 0. til 6. klasse skulle lave kunst ud af pap. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Sct. Jørgens Skole i Roskilde deltog i »Billedkunstens dag«, hvor alle elever fra 0. til 6. klasse skulle lave kunst ud af pap. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Pap forvandlet til kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Pap forvandlet til kunst
Roskilde - 17. marts 2016 kl. 14:14
Af Lars Ahn Pedersen

Normalt er det bare noget, der står og fylder derhjemme, indtil man får kørt det ud i papcontaineren på genbrugspladsen, men pap kan også bruges til kunst. Det lærte over 400 elever fra Sct. Jørgens Skole i Roskilde, da de deltog i Billedkunstens dag.

Samtlige elever fra 0. til 6. klasse brugte nemlig et par undervisningstimer på at lave kunstværker af pap, udelukkende med hjælp af sakse og lim.

- Vi er vilde med genbrugstanken på Sct. Jørgens Skole, og da en af mine kolleger så på nettet, hvad man kan lave af kunst ud af pap, var det oplagt at vælge det. En anden fordel er, at alle elever har samme udgangspunkt, fordi ingen havde prøvet at arbejde med det før, siger billedkunstlærer Hanne Bindslev.

Det skadede heller ikke, at det i en tid med stramme budgetter var et projekt uden de store omkostninger.

- Vi har indkøbt 300 limstifter og 300 sakse, mens vi har fået masonitpladerne og pappet gratis. I ugen op til har vi også set forældre komme med poser fyldt med pap, siger Hanne Bindslev.

Eleverne fik hver en plade på 20x20 cm, som de skulle udsmykke. Tanken er, at pladerne skal sættes sammen til fire store værker, der skal pynte skolens gange fremover.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk