17. maj 2021
Store traktorer i hundredvis kører lige nu til København for at demonstrere. 500 i alt regner arrangørerne med, og en store del af dem mødtes her til formiddag i Roskilde for at køre i samlet flok. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Store traktorer i hundredvis kører lige nu til København for at demonstrere. 500 i alt regner arrangørerne med, og en store del af dem mødtes her til formiddag i Roskilde for at køre i samlet flok. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Hundredvis af traktorer kører til demonstration

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Hundredvis af traktorer kører til demonstration
Opdateret 21. november 2020 kl. 11:23
Roskilde - 21. november 2020 kl. 10:52
Af Kristian Jørgensen

200-300 traktorer fyldte flere kilometer af Københavnsvej i Roskilde, da de lørdag formiddag kørte af sted mod København til demonstration for grundloven som en reaktion på minksagen.

arrow Læs også: Debat: Lad os gøre brug af de tomme minkfarme

Ikke bare traktorer fra nærområdet, men helt fra Thy og Sønderjylland var samlet ved maskinforretningen Sivertsen i Roskilde for at køre i samlet flok til København. Her lægger de vejen forbi Christiansborg, inden de klokken 12 samles med to andre traktorkorteger til demonstration på Langelinie.

Christian Bojer fra Snedsted i Thy er en af de landmænd, der har kørt hele natten for at være med.

- Jeg havde også et tilbud om at tage en lastbil hertil, men jeg synes, det er en god følelse at køre sammen, siger landmanden, der på vejen ned gennem Jylland har slået følge med andre, indtil de kørte 86 traktorer over broen.

Han er for det første taget til demonstration på grund af regeringens ordre om aflivning af alle mink uden lovhjemmel, som han har tre naboer, der er blevet ramt af.

Det handler i høj grad om bruddet på grundloven, som også har fået Thomas Krogh fra Slagelse på landevejen. Han er driftsleder på et landbrug og er ikke direkte berørt af minksagen, men hvad bliver det næste, spørger han?

- Jeg synes, det er så grænseoverskridende, det her værk. Det er ikke kun på grund af landbruget, men grundloven synes jeg bare ikke, man skal overtræde, siger han Thomas Krogh.

arrow Billedreportage: Nu aflives de sidste mink
13. november 2020 kl. 11:16 Opdateret: kl. 11:16
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk