21. oktober 2020
Birthe Kjær fik ikke den bedste optakt til koncerten i Byparken i Roskilde, da hendes band blev forsinket i trafikken, men det var ikke til at mærke på scenen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Birthe Kjær fik ikke den bedste optakt til koncerten i Byparken i Roskilde, da hendes band blev forsinket i trafikken, men det var ikke til at mærke på scenen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Birthe Kjær malede Byparken rød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Birthe Kjær malede Byparken rød
Roskilde - 10. juli 2019 kl. 00:27
Af Lars Ahn Pedersen

Det var med en vis nervøsitet, at Birthe Kjær ankom til aftenens koncert i Byparken i Roskilde. Ikke fordi hun frygtede at møde publikum i en by, der lige havde overstået en uges festival, men fordi hun ikke vidste, om hendes band, Feel Good Band, ville nå frem til tiden. Musikerne var nemlig blevet forsinket af eftermiddagens uheld på Storebæltsbroen, hvor en lastbil brød i brand, hvilket betød, at broen var spærret for al trafik i en time. Bandet ankom heldigvis inden den planlagte koncertstart, og så kunne Birthe Kjær i stedet fortælle historien fra scenen som en morsom anekdote.

arrow Læs også: - Byparkskoncerterne har gjort det med bravour

Inden da var publikum blevet varmet op af både aftensolen og bandet Candyfloss, der består af udviklingshæmmede brugere fra ITC i Svogerslev. Birthe Kjær lagde ud med »Vi maler byen rød« og sluttede næsten af med den også, da hun til sidst i koncerten sang et medley af danske Melodi Grand Prix-vindere fra 80'erne. I den periode nåede hun at blive nummer to hele tre gange, før hun til sidst fik sejren i 1989.

- Så lykkedes det! udbrød hun, inden hun igen kastede sig ud i »Vi maler byen rød«.

Undervejs kom publikum vidt omkring med Birthe Kjær. De fik selvfølgelig alle de klassiske hits, men blev også budt på jazz og country og blev opfordret til at danse line dance til »Acky Breaky Heart« - måske uvidende om at der hver tirsdag aften i sommeren også er line dance lige i nærheden på Museumsøen. Så var der lidt flere, der havde mod på kædedans til »Locomotion«, og der sås dans i mængden helt oppe ved Pipers Hus. Cirka 8000 mødte frem til sommerens første byparkskoncert og blev sendt hjem med »Den gamle Tennessee Waltz«. I næste uge venter noget helt andet, nemlig klassisk dansk rap med Østkyst Hustlers.

arrow Ekstra tilskud til byparkskoncerter bliver permanent
09. november 2019 kl. 05:42 Opdateret: kl. 17:09
arrow Se billederne: Poul Krebs fik Byparken til at følge med
31. juli 2019 kl. 05:14 Opdateret: kl. 23:43
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk