30. oktober 2020
Yderst på Marskvænget skulle der holdes godt fast i watertuben, så den ikke blæste væk. Et ønske fra de frivillige til producenten af tuben er helt klart, at stropperne på siderne blev lavet større, for en voksen mands hånd med handske kan ganske enkelt ikke komme ind i stropperne. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Yderst på Marskvænget skulle der holdes godt fast i watertuben, så den ikke blæste væk. Et ønske fra de frivillige til producenten af tuben er helt klart, at stropperne på siderne blev lavet større, for en voksen mands hånd med handske kan ganske enkelt ikke komme ind i stropperne. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Beboere glæder sig enormt til kystsikringen er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Beboere glæder sig enormt til kystsikringen er klar
Roskilde - 14. januar 2019 kl. 11:44
Af Lars Kimer

Der blev slæbt sandsække, flyttet bigbags, rullet watertubes ud, koblet slanger til og pumpet vand ind, mens folk fra Aarsleff flyttede jordbunker, så de lå strategisk bedre. Langs åen i Jyllinge Nordmark blev der også kørt med de store maskiner.

arrow Læs også: Tilladelser til sluse og diger i Jyllinge er ugyldige: Den gode nyhed er....

Jørgen Fjelsing fra Fasanvænget lægger ikke skjule på, at tre gange »stormflodsfitness« på 14 dage er lige i overkanten. Det trækker tænder ud.

- Det er jo både dødssygt, frustrerende, kedeligt og trist. Spændingen er forduftet. Vi ved, at det holder. Vi ved, at den lokale viden, vi har, gør, at vi ikke skal frygte vandet. Det er bare et job, der skal gøres, og vores lokale kystsikringsformænd gør et fortrinligt job. Det bekymrende er, at det nu sker så tit. Vi er virkelig mange, som glæder os til, hele sikringen står færdig. Vi glæder os så meget til august/september, siger Jørgen Fjelsing.

Bjørn Alstrup fra Svanevænget drømmer lige som Jørgen Fjelsing på Fasanvænget om en færdig kystsikring.

- Den dag kommer vi til at mødes her med meget mere fred i sindet. Det glæder vi os til, siger han.

Bjørn Alstrup havde lidt mere end 70 centimeter vand i sit hus under Bodil. Familien endte med at bo fem år i en lejlighed i Roskilde, mens de sloges med forsikringsselskabet.

- Det ønsker jeg ikke for nogen. Skal jeg finde noget positivt i det, så er det, at vores ældste ikke var gammel nok til at forstå, hvorfor vi ikke boede i Jyllinge, siger han.

DMI har varslet 110-145 centimeter forhøjet vandstand. Lige nu midt på mandag formiddag tegner det til, at det topper i den lave ende af det varsel.

arrow Kommunen blev advaret om enstrenget planlægning
17. april 2019 kl. 14:48 Opdateret: kl. 13:33
arrow Genvejen er endt med at blive en omvej
15. april 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 12:44
arrow V: Byråd har presset for hårdt på i digesag
15. april 2019 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:40
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk