27. juli 2021
#1788731
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekaren anbefaler: Gamle helte med nyt indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekaren anbefaler: Gamle helte med nyt indhold
Roskilde - 24. juni 2021 kl. 07:57
Af Morten Langkilde, bibliotekar på Roskilde Bibliotekerne

Litteraturen har mange eksempler på serier, der i årevis har fastholdt sine læsere. Med tiden lærer du hovedpersonerne bedre og bedre og kende, og der er samtidig en tryghed i et velkendt univers med velkendte figurer. Man vil bare gerne have mere af samme skuffe. Der er dog altid en fare for, at serien løber tør for spændende ideer og ender på automatpilot. Det blev tilfældet med begge serier, som jeg kigger nærmere på her.

Wanted Lucky Luke af Bonhomme

Lucky Luke tabte voldsomt i kvalitet, da seriens forfatter Goscinny døde. Det forhindrede dog ikke tegner Morris i at lave omtrent 30 album efterfølgende. Det havde han ikke behøvet. Lucky Luke har nu et fast nyt hold bag sig, og det har løftet serien. Sideløbende laves "ekstraordinære eventyr" med seksløberhelten, hvor forskellige serieskabere laver deres helt egen fortolkning.

I "Wanted Lucky Luke" finder Lucky Luke ud af, at han er eftersøgt for mord, og at der er sat en pris på hans hoved. Efter at have hjulpet en nødstedt kvægtransport, ledet af tre unge ærgerrige søstre, involveres Luke i rygter om en indianermassakre og et opgør med en revolvermand, der muligvis er hurtigere end ham selv.

Allan Falk: Faldet for Frankrig af Zidrou og Van Liemt

Allan Falk havde samme skaberduo gennem 75 albums, men blev egentlig aldrig mere end en veltegnet krimiserie med halvtriste historier. Allan Falk er nu blevet decideret rebootet. Det er stadig krimihistorier med stor fantasi, men plottene er blevet vandtætte, og har forvandlet serien til et realistisk og veludført tidsbillede, alt imens den udfordrer læseren med velkomponerede krimigåder.

I "Faldet for Frankrig" indkaldes Allan Falk til militærtjeneste og accepterer modvilligt tanken om at kravle rundt i mudder i 16 måneder. Som altid, når Falk er i nærheden, sker der en forbrydelse. Blandt homofobi, skrap disciplin og jalousi står han foran en vanskelig opgave.

Hver uge bringer en bibliotekar fra Roskilde Bibliotekerne anbefalinger her på hjemmesiden og i Roskilde Avis.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk