19. oktober 2021
(Baggrundsfoto og collage Jan Partoft)
gallery icon

Se billedserie

(Baggrundsfoto og collage Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekaren anbefaler: Det lugter lidt af Harry Potter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekaren anbefaler: Det lugter lidt af Harry Potter
Roskilde - 14. oktober 2021 kl. 08:59
Af René Toft, Børne- og ungebibliotekarer på Roskilde Bibliotekerne

Har du og børnene allerede læst Harry Potter-serien og hungrer I efter mere i samme stil? Heldigvis er der masser af gode fantasy serier derude med unge mennesker, der opdager, at der i virkeligheden findes en magisk verden, som de pludselig er en del af.

Amari og Nattens Brødre af B.B. Alston

Amari bor alene med sin mor i den fattige del af byen. Da hun forsøger at finde ud af, hvorfor hendes bror er forsvundet, bliver hun hvirvlet ind i en fantastiske verden af mytiske dyr, magiske skoler og ansat af Bureauet for Overnaturlige Anliggender. Amari og Nattens Brødre er første bind i den storroste nye fantasyserie, og der er flere bind på vej. Anbefales fra 11 år.

Magisterium-serien af Holly Black og Cassandra Clare

Callum vil ikke ind på troldmandsskolen, da han hele sit liv har hørt, at magiverdenen er forfærdelig og lærerne farlige. Callum gør alt, hvad han kan for at fejle til optagelsesprøven, men han bliver alligevel udvalgt - og en stor og farlig verden med trolddom, magiske krige, farlige væsner og en ny viden om, hvorfor hans mor døde, åbner sig for ham. Der er fem bind i serien om Callum på Magisteriumskolen. Første bind hedder Jernprøven. Anbefales fra 12 år.
Find hele serien via https://www.roskildebib.dk/search/ting/phrase.titleSeries%3D%22magisterium%20%22

Duftapoteket af Anne Ruhe

Familien med Luzie og hendes lillebror Benno er lige flyttet ind i en gammel villa, som hurtigt viser sig at være alt andet end almindelig. Sammen med nabodrengen Mats opdager de to søskende både hemmelige rum og fortryllede duftflasker. Men ikke alt er ufarligt i denne nye magiske verden. Der er indtil videre fem bøger i serien om Duftapoteket. Anbefales fra 11 år.
Find hele serien via https://www.roskildebib.dk/search/ting/phrase.titleSeries%3D%22duftapoteket%20%22

Og har I stadig ikke nok at kaste jer ud i, kan I finde den danske fantasyklassiker Knud Holtens seks bind af Alex på eventyr på ereolengo.dk.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk