21. februar 2020
Digital udvikler på Roskilde Bibliotek, Martin Campostrini viser, hvordan Poesimaskinen fungerer. Poesimaskinen er et eksempel på den digitale litteratur, som biblioteket er involveret i et projekt om. Foto: Britt Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Digital udvikler på Roskilde Bibliotek, Martin Campostrini viser, hvordan Poesimaskinen fungerer. Poesimaskinen er et eksempel på den digitale litteratur, som biblioteket er involveret i et projekt om. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotek får penge til digital litteratur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotek får penge til digital litteratur
Roskilde - 06. december 2018 kl. 17:52
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

917.500 kroner ryger i kassen i Roskilde Kommune efter, at Slots- og Kulturstyrelsen har bevilget pengene til projektet »Litteratur i digital transformation«. Roskilde Bibliotek er projektleder på det nationale projekt og samarbejder med Aarhus Bibliotekerne, Herning Bibliotekerne, Helsingør Kommunes Biblioteker og Litteratursiden.

arrow Læs også: Roskilde Bibliotekerne får EU-millioner

- Vi har arbejdet med digital litteratur siden 2010, fortæller digital udvikler på Roskilde Bibliotek, Martin Campostrini, og oplyser, at med digital litteratur er der ikke tale om e-bøger eller lignende, men litteratur på nettet og i andre digitale formater.

- Det kan også være litteratur, som leger med de digitale medier eller er lavet direkte til digitale medier, siger Martin Campostrini og nævner som eksempel Poesimaskinen, som i øjeblikket står midt i biblioteket.

Det er en maskine, man kan lave digte på. Digter Ursula Andkjær Olsen har leveret en masse linjer indenfor tre forskellige kategorier, som man kan lege med og dermed lave nye digte.

- Der er fem af dem, som cirkulerer i Danmark, siger Martin Campostrini og kalder det et litteraturlegetøj.

Roskilde Bibliotek er centralbibliotek for Region Sjælland og Bornholm og har derfor haft mulighed for at byde ind på projektet. Det har i sidste ende været Slots- og Kulturstyrelsen, som har sagt værsgo.

- Vi vil gerne have det nyeste, så vi udskriver en international konkurrence, fortæller Martin Campostrini og forklarer, at det gerne skulle tilføre projektet nye værker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk