16. oktober 2021
Der kan godt skydes en hvid pil efter minimumsnormeringer på børneområdet i Roskilde Kommune, hvis de planlagte besparelser gennemføres, advarer flere forældrebestyrelser. Foto: Kenn Thomsen
Der kan godt skydes en hvid pil efter minimumsnormeringer på børneområdet i Roskilde Kommune, hvis de planlagte besparelser gennemføres, advarer flere forældrebestyrelser. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besparelser æder næsten alt til minimumsnormering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besparelser æder næsten alt til minimumsnormering
Roskilde - 29. september 2020 kl. 12:07
Af Kristian Jørgensen

Samtidig med at Roskilde Kommune får syv millioner kroner fra staten til minimumsnormeringer på børneområdet, gør byrådet klar til at skære markant ned på lønbudgettet på samme område, som i det budgetforslag, der har bred opbakning i byrådet, reduceres med 5,2 millioner kroner. Det møder skarp kritik af en lang række af børneområdets forældrebestyrelser.

arrow Læs også: Normeringsløft vil også koste forældrene

»I realiteten vil det så betyde, at der stort set ikke er penge til at opnå bedre normeringer,« noterer for eksempel forældrebestyrelsen i område Midtøst i sit høringssvar.

Også på skoleområdet får grønthøsterbesparelserne en hård medfart. Eksempelvis skriver Tjørnegårdskolen, at der i forvejen er skåret helt ind til benet i år, hvor personalet er reduceret med otte fuldtidsstillinger. De besparelser har givet en mere udfordrende pædagogisk hverdag med langt flere konflikter blandt eleverne, og yderligere besparelser vil kun forøge udfordringerne, advarer skole- bestyrelsen.

Borgmester Tomas Breddam (S) bemærker, at der ikke skal spares mere på skole- og børneområdet end på alle andre områder. Han hæfter sig ved, at der trods besparelser stadig kommer flere penge til børneområdet næste år, og han tror på, at grønthøsterbesparelserne kan udmøntes i decentrale løsninger, hvor det gør mindst ondt.

arrow Barbering af børnepasning får hårde ord med på vejen
29. september 2020 kl. 12:35 Opdateret: kl. 12:08
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk