29. maj 2020
Nu blev den sidste bid af Frederikssundmotorvejen besluttet. Kortet her viser motorvejsforløbet forbi Østrup og Østrup Holme, hvor der er planlagt en tilkørsel ind mod København.
Nu blev den sidste bid af Frederikssundmotorvejen besluttet. Kortet her viser motorvejsforløbet forbi Østrup og Østrup Holme, hvor der er planlagt en tilkørsel ind mod København.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekymringer og glæde i landsbyer over motorvej og Ring 5

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekymringer og glæde i landsbyer over motorvej og Ring 5
Roskilde - 15. marts 2019 kl. 08:17
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med beslutningen om at påbegynde sidste etape af Frederikssundmotorvejen i 2022 og arbejdet for en ring 5 fra Køge og nordpå til Frederikssunds-motorvejen, så kommer der for alvor til at blive lavet om på det trafikale landkort i den nordlige del af Roskilde Kommune.

arrow Læs også: Køge vil forsøge at flytte Ring 5 motorvejen: - Den skal længere mod vest

I Herringløse ser formand for det lokale landsbyråd, Anders Gøricke med lidt blandede øjne på de to projekter.

- Ring 5 kommer lige øst for vores by. Tracéet har ligget der i 30 år. Det kan give støjgener i byen, og derfor skal vi være på stikkerne for at sikre, at vejen bliver gravet ned, og vi skal kæmpe for støjsvag asfalt. I vores by er der nogen, som skriger på bedre infrastruktur, og så må vi huske på, at så er det altså svært også at ønske, at man lever i dyb harmoni med naturen. Når vi ved lidt mere om den vej, så er jeg sikker på, at vi skal have holdt et borgermøde, siger Anders Gøricke.

Han ser med væsentlig mere positive briller på, at det nu endelig er besluttet at bygge resten af Frederikssunds-motorvejen.

- Den håber vi kommer til at betyde væsentlig mindre sivetrafik gennem byen fra fx Jyllinge og Gundsømagle. Den trafik håber vi flytter over på motorvejen, siger Anders Gøricke.

Formanden for landsbyrådet i Gundsømagle, Palle Gram, frygter til gengæld, at motorvejen med tilkørsel ved Østrup vil betyde væsentlig mere sivetrafik gennem byen.

- For 10 år siden stiftede vi landsbyrådet på sagen om, at vi frygtede, at byen blev ødelagt af øget trafik, hvis motorvejen kom med en tilkørsel i Østrup. Motorvejen er planlagt med en tilkørsel i Østrup. Den skal vi stadig gøre, hvad vi kan for, at den ikke kommer til at ødelægge vores by, for det er stadig vores bekymring, siger han.

arrow Region jubler over nye motorveje - men sæt farten op
14. marts 2019 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:54
arrow Regeringen og DF vil forlænge nordsjællandske motorveje
13. marts 2019 kl. 08:55 Opdateret: kl. 08:56
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk