14. april 2021
Søndag var der workshop, hvor fokus var på plastik i vores lokalmiljø, ikke mindst i Roskilde Fjord. Deltagerne prøvede at finde problemerne, årsagerne til dem og løsninger. Workshoppen var en del af organisationen Plastic Changes arbejde med projektet Plastfri Roskilde Fjord. Foto: Lars Kimer
Søndag var der workshop, hvor fokus var på plastik i vores lokalmiljø, ikke mindst i Roskilde Fjord. Deltagerne prøvede at finde problemerne, årsagerne til dem og løsninger. Workshoppen var en del af organisationen Plastic Changes arbejde med projektet Plastfri Roskilde Fjord. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekymrede borgere: Plastik er en trussel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekymrede borgere: Plastik er en trussel
Opdateret 30. januar 2017 kl. 12:18
Roskilde - 30. januar 2017 kl. 06:43
Af Lars Kimer

- Vi mangler alternativer. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få plastik ud af mit liv. Jeg mener at myndighederne kunne sætte meget strammere rammer for brugen af plastik.

Ordne kommer fra en af deltagerne ved den workshop, som organisationen Plastic Change har arrangeret to af, den næste finder sted i Roskilde Sejlklubs lokaler den 12. februar klokken 13.30.

Søndag fandt den første sted i Jyllinge Sejklub.

Først skal der sættes ord på problemerne omkring plastik. Hvad er det vi som borgerer oplever som problemer.

En kvinde synes mest hun ser hundelorteposter, når hun går en tur, andre fremhæver overfyldte skraldespande, men ikke kun plastikken i vores nærmiljø får på hattepullen, cigaretskodder, dåser og kapsler er deltagerne heller ikke ligefrem fans af at se ligge og flyde.

- Det må være den enkeltes ansvar, byder en kvinde ind.

Andre byder ind med at det er et fælles ansvar og der skal oplysning, opdragelse og en fælles bevidsthed til.

- Mit indtryk er, at rigtig meget af det kommer fra land, lyder det fra en sejler. Deltagerne nikker.

De samler sig om, at vi lever i et platikafhængigt samfund og der mangler alternativer.

- Jeg aner ikke hvad jeg skulle erstatte min skraldepose med, lyder det fra en mand på forreste række.

Det er tydeligt at forsamlingen også efterlyser viden om plastikproblemets lokale omfang.

- Vi kan jo ikke prioriterer hvad der er vigtigst, før vi ved hvad der er det største problem, lyder det under diskussionen.

Hurtigt samler folk sig om, at det er fint at rydde op, men det er også håbløst, hvis ikke vores adfærd og forbrug, som er årsagen til forureningen ændres.

Diskussionen fortsætter hele eftermiddagen og som sagt kan du nå at være med til at udvikle løsninger til at komme vores plastikforbrug til livs. Det er den 12. februar klokken 13.30. Vil du med på den næste workshop, så sende en mail til cs@plasticchange.org

Roskildes Kommunes politikere besluttede i efteråret, at borgerne ikke skal sorterer plastik fra som en genanvendelig ressource. Vores plastik affald skal fortsat brændes af på Kara, hvis det ellers når så langt og ikke ender i naturen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk