20. september 2021
Skolen Bifrost, der er en ny skole for begavede børn, får til huse i bygning 24 i Universitetsparken med RUC, som nærmeste nabo. Foto: Skolen Bifrost
gallery icon

Se billedserie

Skolen Bifrost, der er en ny skole for begavede børn, får til huse i bygning 24 i Universitetsparken med RUC, som nærmeste nabo. Foto: Skolen Bifrost
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Begavede børn skal gå i skole ved universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Begavede børn skal gå i skole ved universitet
Roskilde - 14. maj 2020 kl. 05:01
Af Britt Nielsen

Intet mindre end en drømmeplacering. Flere måneders søgen efter egnede lokaler til Skolen Bifrost er nu endt med, at skolen får til huse i bygning 24 i udkanten af Roskilde Universitet.

arrow Læs også: Bestyrelse trækker sig fra skole efter magtkamp

Skolen Bifrost kunne tilbage i december fortælle, at en bestyrelse i samarbejde med skoleleder Helle Brejnholt Neiiendam var begyndt arbejdet med at etablere skolen, der er for højtbegavede børn. Nu er de sikre på at kunne åbne onsdag den 12. august.

- Vi møder folk, der er så positive overfor os. Der er så meget god karma omkring alt det her, siger formand for skolens bestyrelse Caroline Stokholm Clemmensen og forklarer, at det viser, at der er et behov for skolen.

De højt begavede børn har en IQ, der er 130 eller derover på ét eller flere centrale punkter.

Et universitet som nærmeste nabo kan give flere fordele for Skolens Bifrosts undervisning.

- Alt det RUC vil samarbejde med os, er vi med på. Når det bliver muligt, skal vi stikke hovederne sammen med prorektoren, fortæller Caroline Stokholm Clemmensen.

47 børn er optaget

Skolen Bifrost har samtidig fået forlejeret til nabobygningen.

Caroline Stokholm Clemmensen vurderer, at de to bygninger vil passe fint, når Skolen Bifrost når sit mål om 200 elever.

Eleverne skal gennem test bevise, at de passer ind på skolen. Derudover er der optagelsessamtaler, som i denne corona-tid har været holdt via videoopkald.

Foreløbig er 47 børn optaget på skolen.

- Og flere venter på samtale, fortæller Caroline Stokholm Clemmensen og oplyser, at bestyrelsen sammen med Helle Brejnholt Neiiendam også holder ansættelsessamtaler for at få ansatte i øjeblikket.

Eleverne vil komme fra et stort område af Sjælland, og derfor har det været vigtigt med en placering, hvor der er en sikker skolevej fra offentlige transportmidler.

Her er bygningen på Universitetsvej perfekt, da børnene har bare otte minutters gang fra Trekroner Station og desuden kun skal passere én vej på turen fra stationen og til skolen.

Istandsættelse

Bygningen er på 1200 kvadratmeter, og Caroline Stokholm Clemmensen oplyser, at den er i rigtig fin stand.

Da bygningen tidligere har været brugt til undervisning af voksne, er der en masse små grupperum og kontorer. Den største istandsættelse består derfor i at vælte gipsvægge og sætte nye op, så der bliver nogle gode klasselokaler. Derudover skal der ske en opdatering af ventilationsanlægget, og der skal males.

Foran bygningen har Skolen Bifrost råderet over en stor græsplane, hvor der vil blive etableret legeplads og skolegård. Om hjørnet ligger parkering, multibane og udendørs opholdsmøbler. Der er også både sø og naturområde tæt på.

Bifrost har lavet flere arbejdsgrupper, som nu går i gang med de praktiske opgaver for at få lokaler, udearealer og eksemvis inventar klar til skolestart.

arrow Se billederne: Første skoledag for højt begavede
13. august 2020 kl. 12:13 Opdateret: kl. 18:32
arrow Hårdt weekendarbejde gav billige møbler til ny skole
02. august 2020 kl. 11:55 Opdateret: kl. 15:01
arrow Ny skole er næsten klar til første skoledag
02. august 2020 kl. 08:42 Opdateret: kl. 15:01
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk