23. november 2017
Niels Valentin Hansen eneste succeskriterium var vækst, mener Finansiel Stabilitet.
Niels Valentin Hansen eneste succeskriterium var vækst, mener Finansiel Stabilitet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Banksagen: Superligaen overskyggede alt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banksagen: Superligaen overskyggede alt
Roskilde - 29. marts 2017 kl. 12:56
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var direktionen selv, der i forbindelse med et ledelsesseminar i Roskilde Bank brugte udtrykket, at »det er sjovere at træde på speederen end på bremsen.«

arrow Læs også: Banksagen: Festivalboss' klausul forsvandt

Den formulering er der sidenhen blevet henvist til igen og igen i landsretten, og den ramte også direktionen som en boomerang, da Finansiel Stabilitets procedure fortsatte på anden dag.

Her koncentrerede Jacob Skude Rasmussen sig nemlig om at påvise, at også direktionen skal drages til ansvar for de tab, der blev lidt - også selv om de først indtraf over et år efter Niels Valentin Hansens fratrædelse.

Reelt var det nemlig direktionen, der svingede taktstokken, og det var den, der reelt havde indført strategi om stor vækst.

- Én ting er, at direktionen tiltager sig den kompetence om at lægge en strategi - den burde ligge i bestyrelsen, og det er i sig selv en overtrædelse af loven. En anden ting er, at den strategi, der blev lagt, var så risikabel, fordi vækst er det eneste succeskriterium. Det er ingen kunst at skabe udlån. Det er kun et spørgsmål om at finde kunder. Kunsten er, at kunderne også skal kunne betale lånene tilbage. Den risiko tog man slet ikke stilling til i Roskilde Bank, sagde FS-advokat Jacob Skude Rasmussen.

Han anklagede direktionen for at have ignoreret de advarsler, der kom både fra Finanstilsynet og fra bankens egne kreditfolk, og at direktionen som minimum burde have gearet organisationen til den vækst, man higede efter.

- Det kan godt være, det er sjovere at træde på speederen end på bremsen, men så må man også træffe sine forholdsregler. Billedet med sportsvogne er forbløffende præcist: Ud over at man overlod styringen af bilen til Lars Jensen (lederen af Team Erhverv, red.), som var fartblind, satte ledelsen sig på bagsædet og blæste på alle advarselstavler, man passerede undervejs. Det eneste, direktionen var interesseret i, var, at banken lå på superligalisten over banker (over banker med den største forrentning af egenkapitalen, red.), sagde Jacob Skude Rasmussen.

arrow - Bankens bestyrelse forsømte sin pligt
28. marts 2017 kl. 16:13 Opdateret: kl. 12:45
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk