21. oktober 2021
Bakkegaard ved Køgevej med vandtårnet.
Bakkegaard ved Køgevej med vandtårnet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bakkegaard før det blev Bakkegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bakkegaard før det blev Bakkegården
Roskilde - 23. september 2021 kl. 13:29

Syd for Banen har tirsdag 28. september klokken 19 besøg af Hans Lærke, der vil fortælle om Bakkegaard, der var en landejendom på Køgevej, hvor boligbebyggelsen Bakkegården ligger i dag.

Gården havde en markant beliggenhed på bakketoppen og sås langt omkring, for der lå ikke ret mange andre bygninger langs landevejen. Da der i 1917 skulle bygges vandtårn til forsyning af de huse, som efterhånden blev opført syd for banen, fik vandtårnet sin naturlige plads ved "Bakkegaard".

Carl Lærke, Hans Lærkes far, havde jorden i forpagtning. Hans Lærke vil fortælle erindringer fra landbruget, fra opførelsen af Bakkegården og fra udstykningen af jorderne til det, der nu er 'Blomsterkvarteret', efter typehus-udstillingen Bo-67.

Det bliver samtidig en aften om, hvad der gør Bakkegården til et godt sted at bo, om beboerfester og sammenhold. Alle interesserede er velkomne til at bidrage med anekdoter, erindringer og fotos fra "Bakkegaard" og Bakkegården.

Aftenen er arrangeret af den lokalhistoriske forening Syd for Banen. Alle er velkomne. Stedet er Jakobskirken på Astersvej 11.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk