17. oktober 2021
Efter to ture smileyer i træk har bagelbaren (til højre i billedet) igen gjort sig fortjent til en glad smiley. Foto: Jens Wollesen
Efter to ture smileyer i træk har bagelbaren (til højre i billedet) igen gjort sig fortjent til en glad smiley. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bagels: Cool igen. Sushi: Knap så cool

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagels: Cool igen. Sushi: Knap så cool
Roskilde - 22. september 2021 kl. 15:23
Af Steen Østbjerg

I juni mistede Bagels To Eat på Hestetorvet sin elitesmiley, da Fødevarestyrelsen kunne konstatere, at kølekapaciteten var alt for lille, så flere letfordærvelige fødevarer blev opbevaret ved alt for høj temperatur.

arrow Læs også: Kinesisk restaurant nu med termokasser og is

Det kostede en bøde og en sur smiley. Og ved et kontrolbesøg i august var problemet stadig ikke løst, hvilket gav endnu en bøde og endnu en sur smiley.

Men nu er alt i bagelbaren, som det skal være. Det konstaterede en kontrollant tirsdag i denne uge, og efter besøget kunne der hænges en smiley op, som smiler over hele ansigtet.

Ligeledes tirsdag lagde kontrollanten vejen forbi Namaste i Skomagergade, som senest var blevet kontrolleret i slutningen af juni, og som ved den lejlighed ikke helt havde styr på, hvordan opvarmede fødevarer skal køles ned. Det udløste to indskærpelser.

Ved tirsdagens besøg var der dog kommet styr på tingene, og derfor blev smileyen dér også vekslet til en storsmilende af slagsen.

For varmt bagagerum
Et sted, der havde en elitesmiley, er Zhiki Sushi på Ro's Torv, men det er ikke længere tilfældet.

Igennem et stykke tid har Fødevarestyrelsen haft særlig fokus på, at kølekæder ikke bliver brudt under transport af fødevarer, og det var var tilfældet, da styrelsen kontrollerede den bil, hvori sushirestauranten hentede varer.

Bag i en Mercedes lå blandt andet en oksemørbrad og fire styk okseinderlår i en papkasse - og temperaturen var bagagerummet var 19 grader.

- Det er ikke sådan, vi plejer at gøre det, lød virksomhedens kommentar til kontrollanten, men det rokkede ikke ved, at en indskærpelse var på sin plads, og det betød, at elitesmileyen blev pillet ned.

arrow To gange sur smiley i fastfoodbar
31. august 2021 kl. 05:34 Opdateret: kl. 11:51
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk