28. maj 2020
Kurt Nørrisgaard (midten) er administrerende direktør for Roskildes største private arbejdsplads, BEC, og tog forskud på sin 60-års fødselsdag i næste uge med en reception torsdag eftermiddag. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Kurt Nørrisgaard (midten) er administrerende direktør for Roskildes største private arbejdsplads, BEC, og tog forskud på sin 60-års fødselsdag i næste uge med en reception torsdag eftermiddag. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BEC-direktør fik vendt ploven efter finanskrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEC-direktør fik vendt ploven efter finanskrisen
Roskilde - 07. februar 2020 kl. 17:12
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da BECs administrerende direktør Kurt Nørrisgaard fyldte 50 år i 2010, skulle virksomhedens bestyrelsesformand Gert R. Jonassen holde tale for ham. Men da Gert R. Jonassen var ret ny på formandsposten på det tidspunkt, var det begrænset, hvad han kendte til fødselaren, så hvad gør man så? Man googler selvfølgelig personen, og til Gert R. Jonassens forbløffelse kunne han læse, at BEC-direktøren åbenbart var ret god til pløjning.

arrow Læs også: Borgere kan låne virksomheds delebiler uden for arbejdstiden

Det viser sig, at Kurt Nørrisgaard har en navnebror på Fyn, som har vundet adskillige pløjemesterskaber, men nu her 10 år senere er bestyrelsesformanden overhovedet ikke i tvivl om, hvem han har med at gøre.

- Vi kom begge til, da finanskrisen kom blæsende med 280 km/t, så vi har prøvet alt, og det er i de situationer, man finder ud af, hvad folk står for. Du har altid været der, og du har holdt, hvad vi har aftalt 100 procent, sagde Gert R. Jonassen i sin tale ved receptionen for Kurt Nørrisgaards 60-års fødselsdag.

Om BEC
  • BEC (Bankerens Edb Central) leverer it til en række danske pengeinstitutter så som Nykredit og Arbejdernes Landsbank, men også til sektorkunder som Danmarks Nationalbank, Finanstilsynet og PensionsInfo.
  • BEC har omsætning på 1,7 mia. kr. og over 900 medarbejdere i Roskilde, Herning og Warszawa.
  • Kurt Nørrisgaard har arbejdet i BEC i 15 år og har været administrerende direktør siden 2011.
  • Han bor i Jyllinge sammen med hustruen Pia. Familien tæller to voksne børn og to børnebørn.
Turen gik til »udlandet«

Egentlig er det først i næste uge, tirsdag den 11. februar, at Kurt Nørrisgaard fylder rundt, men på grund af vinterferien blev receptionen holdt torsdag, så folk havde mulighed for at deltage.

Kurt Nørrisgaard kom til BEC for 15 år siden efter 23 år i først Andelsbanken, siden Unibank og til sidst Nordea. Han er uddannet edb-assistent, men tog siden en HD i regnskab og begyndte at interessere sig for ledelse.

- Jeg talte med min hustru Pia om, at vi ville til udlandet, men så var der nogen, der mente, at jeg skulle til Sjælland, og det var også det samme, sagde Kurt Nørrisgaard med jysk lune i sin egen tale.

De første syv år var han meddirektør sammen med den daværende administrerende direktør Leo Svendsen, men efter en mislykket fusion med SDC - Skandinavisk Data Center i 2011, stoppede sidstnævnte, og siden da har Kurt Nørrisgaard været administrerende direktør.

Tæt på fattigdom

I sin tale huskede Kurt Nørrisgaard, hvordan stemningen var i finanssektoren i årene op til finanskrisen. Da BEC skulle bygge sit hovedsæde på Havsteensvej, kom han og Leo Svendsen med et forslag om en bygning i tre etager, men uden at spørge dem til råds besluttede bestyrelsen, at en bygning i fem etager var mere passende. Siden kom finanskrisen, der betød, at BEC mistede storkunder som Roskilde Bank og Amagerbanken.

- Vi mistede 45 procent af vores omsætning og var tæt på fattigdom. Jeg har lært, at det tager sindssyg lang tid at bygge op igen, og jeg synes stadig ikke, at vi er der helt, sagde han.

I dag er BEC atter Roskildes største private virksomhed målt på antal arbejdspladser. På Havsteensvej sidder der 500 medarbejdere, og det har været nødvendigt at oprette en afdeling på Langebjerg, hvor yderligere 400 er placeret.

arrow - Vi skal lede længe, inden vi finder den, vi gerne vil have
26. januar 2018 kl. 16:30 Opdateret: kl. 10:34
arrow BEC-direktør: - Helt skør anvendelse af ressourcer
20. april 2017 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:53
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk