28. maj 2020
BEC bruger masser af ressourcer på at sikre, at de it-systemer, virksomheden leverer til bankerne, lever op til loven. Foto: Elmer Madsen
BEC bruger masser af ressourcer på at sikre, at de it-systemer, virksomheden leverer til bankerne, lever op til loven. Foto: Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BEC-direktør: - Helt skør anvendelse af ressourcer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BEC-direktør: - Helt skør anvendelse af ressourcer
Roskilde - 20. april 2017 kl. 11:53
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Myndighederne kommer konstant med nye krav til finanssektoren, og BEC bruger masser af ressourcer på, at de systemer, som virksomhedens kunder bruger, lever op til loven.

arrow Læs også: BEC-direktør fik vendt ploven efter finanskrisen

I 2016 nåede BECs omkostninger på det område op på 160 millioner kroner, og de ventes at overstige 200 millioner kroner i 2017.

- Der har virkelig været tryk på lovgivningsmøllen i de seneste år. Vi har mindst syv større danske og internationale lovkomplekser, som vi skal indarbejde i vores systemer i 2016-2018, for at vores kunder overhovedet må have lov til at drive bank. I mit sind er der ingen tvivl om, at det her kommer for hurtigt og alt for omfattende, for det suger jo udviklingskræfter væk fra vores mere innovative udvikling af nye digitale muligheder til danske bankkunder, siger BECs administrerende direktør Kurt Nørrisgaard.

Han fremhæver, at selv meget omfattende, ny EU-regulering ofte først bliver specificeret i danske detailregler kun måneder før, de træder i kraft.

- Vi er simpelthen nødt til at gå i gang med at udvikle systemerne til at håndtere nye regler, før vi kender de endelige regler - ellers kan vi ikke nå det. Det er jo en helt skør anvendelse af ressourcer, og det medfører en oplagt risiko for at spilde udviklingskroner på at gå i den forkerte retning. Men vi gør alt, hvad vi overhovedet kan, for at blive dygtige til at gå i gang ud fra eksisterende viden, levere de nødvendige systemer i mindre etaper og så hele tiden tilpasse kursen, efterhånden som myndighederne bliver skarpere på detaljerne, siger Kurt Nørrisgaard.

arrow Borgere kan låne virksomheds delebiler uden for arbejdstiden
24. januar 2020 kl. 10:12 Opdateret: kl. 13:41
arrow - Vi skal lede længe, inden vi finder den, vi gerne vil have
26. januar 2018 kl. 16:30 Opdateret: kl. 10:34
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk