23. marts 2019
De arkitektoniske værdier er så store, at Vikingeskibshallen bør bevares - og det kan sagtens lade sig gøre, mener arkitektsammenslutning. Museets bestyrelsesformand er enig, men konstaterer, at det er for sent. Nu handler det om at bevare skibene. Foto: Kristian Jørgensen
De arkitektoniske værdier er så store, at Vikingeskibshallen bør bevares - og det kan sagtens lade sig gøre, mener arkitektsammenslutning. Museets bestyrelsesformand er enig, men konstaterer, at det er for sent. Nu handler det om at bevare skibene. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arkitekter slår alarm for Vikingeskibshallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitekter slår alarm for Vikingeskibshallen
Roskilde - 25. oktober 2018 kl. 16:57
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den internationale arkitektursammenslutning Icomos har udsendt en såkaldt heritage alert foranlediget af Vikingeskibsmuseets planer om at rive Vikingeskibshallen ned.

arrow Læs også: Vikingeskibsmuseet får ophævet sin fredning

Internationale Videnskabelige Komité for det 20. århundredes arkitektur - ISC20C - som er en del af Icomos - International Council on Monuments and Sites - har udtrykt sin store bekymring i et brev til bestyrelsen for Vikingeskibsmuseet. ISC20C peger blandt andet på, at der er masser af erfaringer med at bevare skrøbelige og udsatte bygninger af jernbeton, og det bør man gøre af hensyn til bygningens arkitektoniske værdi.

Formanden for Vikingeskibsmuseets bestyrelse, borgmester Joy Mogensen (S), erklærer sig enig i, at Vikingeskibshallen har fantastiske kvaliteter.

- Jeg kan sagtens følge tankegangen. Det er også derfor, vi har prøvet at redde bygningen, men det har ikke været muligt at finde nogen, der vil betale for en renovering, og nu kalder virkeligheden. Nu er vi der, hvor den kun har en levetid tilbage på seks-otte år, og så er vi nødt til at give skibene førsteprioritet. Bygningen er 50 år, skibene er 1000 år, og jeg tror ikke, vi får tilgivelse af nogen, heller ikke arkitekter, hvis vi ikke sikrer dem, siger Joy Mogensen.

Det var kulturminister Mette Bock (LA), der tidligere på året besluttede at ophæve fredningen af Vikingeskibshallen - efter ønske fra Vikingeskibsmuseet. Ministerens afgørelse er endelig.

arrow Uden affredning vil Vikingeskibsmuseet dø
17. januar 2018 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:39
arrow Vikingeskibsmuseet anker frednings-afgørelse
20. december 2017 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03
arrow Vikingeskibsmuseet får afslag på affredning
19. december 2017 kl. 15:21 Opdateret: kl. 15:51

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk