25. november 2017
19-årige Aput Jakobsen fra Havnsø er yngste rytter på Team Glade Børn. Han er med for tredje gang. Foto: Lars Ahn Pedersen
19-årige Aput Jakobsen fra Havnsø er yngste rytter på Team Glade Børn. Han er med for tredje gang. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aput er feltets Benjamin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aput er feltets Benjamin
Roskilde - 17. juli 2017 kl. 15:51
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en blandet skare, som i denne uge er på vej fra Roskilde til Alsace på cykel med Team Glade Børn, men det er ikke til at komme udenom, at hovedparten af feltet er i aldersgruppen +45 år, og at man skal kigge langt efter deltagere under 30 år.

arrow Læs også: Cykelhold med ømme ben

Undtagelsen er Aput Jakobsen fra Havnsø, som med sine 19 år er feltets yngste. Han er med for tredje gang og er blevet bidt af oplevelsen.

- Jeg kan godt lide at være sammen med alle de skønne personligheder og de glade mennesker. Det giver en masse energi, siger han.

Aput Jakobsen blev oprindeligt lokket med på en træningstur af sin mentor, hvis far var med på Team Glade Børn, men han er ikke helt uerfaren, når det kommer til at cykle langt. Han har også cyklet med Løkkefonden og gennemført Tour de Sjælland og Aarhus-København.

I år har han for første gang selv betalt for sin deltagelse, efter at han tidligere er blevet sponseret af enten en kammerat eller sine forældre, men det er ikke den forskel, efter at han er fyldt 18.

- Nu har jeg fået bil, så jeg selv kan køre til træning fra Havnsø til Roskilde, siger han.

Aput Jakobsen har det fint med at cykle i bjerge (»jeg vejer ikke så meget«), men bryder sig til gengæld ikke om regn og modvind.

- Jeg hader regn og modvind. Sidste år var vi på vej ind i en dal, da himlen blev mørkere og mørkere. Da vi var halvvejs oppe, begyndte det at styrtregne, og vores hotel lå oppe på toppen. Det var koldt, og det tordnede, så det var en mindre sjov dag, husker han.

arrow Cykelhold ramt af uheld
18. juli 2017 kl. 14:01 Opdateret: kl. 11:47
arrow Billeder: Glade Børn på vej til Frankrig
15. juli 2017 kl. 09:21 Opdateret: kl. 09:21
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk