25. oktober 2020
Firmaet FM Råstoffer har ansøgt om at grave grus ved Darup i en del af det område, som Roskilde Festival bruger til campingplads, men det vækker bekymring, at der ikke er søgt om at fylde hullet op igen. Foto: Kenn Thomsen
Firmaet FM Råstoffer har ansøgt om at grave grus ved Darup i en del af det område, som Roskilde Festival bruger til campingplads, men det vækker bekymring, at der ikke er søgt om at fylde hullet op igen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansøgning om grusgrav ved Roskilde Festival vækker bekymring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansøgning om grusgrav ved Roskilde Festival vækker bekymring
Roskilde - 12. november 2019 kl. 15:45
Af Lars Kimer

Den første grusgrav i mange år på den vestlige side af jernbanen til Køge er på vej. Det er firmaet FM Råstoffer, som gerne vil grave et fem hektar stort areal, der ligger helt i den sydlige ende af det område, som bliver brugt til campingplads, når der er Roskilde Festival.

arrow Læs også: Nye grusgrave på vej: Se, hvilke områder der er i spil

FM Råstoffer ønsker, at der graves til, hvad der betegnes som »forekomstens bund svarende til et 15-20 meter dybt hul.« Det er Region Sjælland, som er ansvarlig for at give tilladelsen til grusgraven, og gør de det, så vil der bliver gravet til 10 meter under grundvandsspejlet.

FM Råstoffer har ikke søgt om at få lov at fylde det kommende hul op igen. Det er noget, man skal have dispensation til i dag. Den del af ansøgningen stiller Roskilde Kommune sig meget skeptisk over for.

- Vi ønsker ikke, at hullet får lov at forblive åbent. Det skyldes jo de interesser, som vi har med hovedsageligt Roskilde Festival. Hvis det skal stå åbent, så modsætter vi os, at der bliver gravet til mere end en meter over grundvandsspejlet, siger formand for klima og miljøudvalget Karim Friis Arfaoui (S), som tirsdag behandlede kommunens høringssvar til Region Sjælland om sagen.

Billede

Det er området markeret med gult, der bliver søgt om at åbne grusgrav i. Til venstre i billedet skimtes Darupvej, og til højre går jernbanelinjen Roskilde-Gadstrup.


arrow Vil grave grus helt op til motorvejen
13. november 2019 kl. 07:16 Opdateret: kl. 14:58
arrow Kommunen vil have lukket støvende huller i grusgrav
12. november 2019 kl. 19:34 Opdateret: kl. 14:59
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk