21. november 2017
Mia Kristina Hansen er pædagog på Lindegården og glæder sig over, at hun og de øvrige ansatte ikke bliver straffet for, at de sidste år nedlagde arbejdet efter drabet på en kollega. Foto: Kenn Thomsen
Mia Kristina Hansen er pædagog på Lindegården og glæder sig over, at hun og de øvrige ansatte ikke bliver straffet for, at de sidste år nedlagde arbejdet efter drabet på en kollega. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansat på Lindegården: - Jeg håber andre får modet til at sige fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansat på Lindegården: - Jeg håber andre får modet til at sige fra
Roskilde - 19. oktober 2017 kl. 11:10
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»I dag har jeg endnu engang fået bevist, at det kan betale sig at sige fra, selv om det kan være skræmmende.«

arrow Læs også: Strejke efter sosu-drab får ikke konsekvenser for ansatte

Sådan skrev Mia Kristina Hansen på Facebook onsdag, efter hun havde fået at vide, at KL havde indgået forlig med FOA, så hun og hendes kolleger på det socialpsykiatriske bosted Lindegården i Roskilde alligevel ikke skal i Arbejdsretten, fordi de sidste år nedlagde arbejdet efter drabet på deres kollega Vivi Nielsen.

Men selv om glæden og lettelsen er stor, er kampen for bedre arbejdsforhold langt fra overstået.

- Jeg håber, at det her gør, at andre får modet til at sige fra, hvis de oplever samme arbejdsvilkår, som vi gjorde, siger Mia Kristina Hansen, som var de ansattes talerør i de ni dage, hvor arbejdsnedlæggelsen stod på i foråret 2016.

For selv om Københavns Kommune, der driver Lindegården, ifølge Mia Kristina Hansen har sørget for, at arbejdsdagen er blevet tryggere for de ansatte, så er der stadig plads til forbedringer.

- Det er et skridt på vejen, men i det store billede er der lang vej igen. Vi er oppe imod et stort system, for det er hele måden, tingene bliver gjort på i psykiatrien, der er problemet. Vi ser stadig, at folk ikke får den rette behandling og bliver indlagt, men i stedet bliver udskrevet, fordi der ikke er sengepladser nok, siger hun.

For Mia Kristina Hansen betød truslen om at skulle i Arbejdsretten, at hun og hendes kolleger stadig blev mindet om sagen, selv om de gerne vil videre i deres hverdag.

- Det føltes ret meningsløst, at vi skulle i Arbejdsretten. Så det er fedt, at vi nu bliver anerkendt for at sige fra. For hvis vi ikke kunne gøre det i dette tilfælde, hvornår så? Hvilket land og hvilken verden havde vi så levet i? siger hun og tilføjer:

- Vi var parate til at betale prisen, og det var vi også dengang, vi nedlagde arbejdet. Hvis vi var blevet pålagt en bod, havde vi nok fundet en løsning på det. Vi oplevede jo stor opbakning fra flere sider sidste år.

arrow Kommune vil straffe ansatte for strejke efter kollegadrab: Efter bogen
12. oktober 2017 kl. 08:46 Opdateret: kl. 08:46
arrow Efter drabet: Ansatte på Lindegården er tryggere
01. oktober 2017 kl. 08:38 Opdateret: kl. 16:56
arrow Opråb kan koste de ansatte på Lindegården
30. september 2017 kl. 11:49 Opdateret: kl. 16:56
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk