18. oktober 2019
Den amerikanske kontrabassist Kristin Korb måtte indlede Roskilde Jazz Days på egen hånd, fordi guitaristen Jacob Fischer blev forsinket af trafikken. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Den amerikanske kontrabassist Kristin Korb måtte indlede Roskilde Jazz Days på egen hånd, fordi guitaristen Jacob Fischer blev forsinket af trafikken. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Amerikaner måtte selv klare åbningskoncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikaner måtte selv klare åbningskoncert
Roskilde - 15. juni 2019 kl. 09:09
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de 15 år, jazzfestivalen Roskilde Jazz Days har eksisteret, er det aldrig sket, at en musiker ikke er dukket op til tiden. Det vil sige lige indtil fredag eftermiddag.

arrow Læs også: Jazzfestival kom tørskoet i land

For da den amerikanske sangerinde og kontrabassist Kristin Korb skulle åbne festivalen sammen med den danske jazzguitarist Jacob Fischer, kiggede alle langt efter sidstnævnte. Han var intetsteds at se, men det var nu ikke fordi, han havde glemt koncerten. I stedet viste det sig, at han havde undervurderet, hvordan eftermiddagstrafikken kan være, når man skal til Roskilde.

Kristin Korb havde været lovlig undskyldt, hvis hun havde valgt at vente på sin musikalske makker, men i stedet gik hun alene på scenen og udnyttede, at hun både kan spille og synge. En brødebetynget Jacob Fischer dukkede til sidst op med en times forsinkelse, men inden da havde Kristin Korb nået at charmere publikum i teltet på Roskilde Havn godt og grundigt.

Som flere andre amerikanske jazzmusikere har hun bosat sig i Danmark og er dansk gift, og hun demonstrerede, at hun har sprogøre, når hun vekslede mellem dansk og engelsk, selv om hun engang imellem fik blandet dem sammen i samme sætning.

- Jeg er den menneskelige udgave af »The Julekalender«, spøgte hun og takkede publikum, da hun afsluttede sin uventede solokoncert.

- I er så seje. Tusind tak for jeres støtte og kærlighed. Jeg kan godt mærke den, sagde hun - på dansk.

Roskilde Jazz Days fortsætter lørdag og søndag med gratis koncerter på Roskilde Havn.

arrow Jazzfestival får italiensk grevinde som sponsor
22. maj 2019 kl. 04:52 Opdateret: kl. 12:37
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk