11. august 2020
Sascha Faxe (th.) i Byparken under folketingsvalgkampen sammen med Kristian Gylling, som hun delte kandidatur med. Nu vil hun være partiets politisk leder. Foto: Kristian Jørgensen
Sascha Faxe (th.) i Byparken under folketingsvalgkampen sammen med Kristian Gylling, som hun delte kandidatur med. Nu vil hun være partiets politisk leder. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativist fra Roskilde vil være partileder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativist fra Roskilde vil være partileder
Roskilde - 15. januar 2020 kl. 09:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom det ikke lykkedes Sascha Faxe fra Roskilde at blive valgt til Folketinget for Alternativet, stiller hun nu op som den foreløbigt syvende kandidat til at overtage posten som partiets politiske leder efter Uffe Elbæk.

arrow Læs også: Derfor melder ny kandidat sig som Elbæks afløser: - Vi skal ikke kun være et grønt parti

Sascha Faxe er til dagligt udviklingsmedarbejder i oplevelseshuset Insp! og fik ved folketingsvalget i sommer 1192 personlige stemmer.

I en pressemeddelelse skriver hun, at Alternativet med hende som leder skal slå sin position fast som et vigtigt alternativ til en materialistisk tankegang og alternativ til et politisk system, der bliver mere og mere lukket og kontrollerende.

»Samtidig tror jeg, vi er klar til at tage næste skridt i vores egen organisation. Klar til nye eksperimenter. Klar til ikke at lade os begrænse af vanetænkning. Klar til at finde en ny gejst i det vi er sammen om i Alternativet« skriver Sascha Faxe.

Hun meldte sig ind i Alternativet i 2015 og har aldrig været medlem af andre partier, men har været politisk engageret, siden hun var 14.

» Med mine mere end 30 års aktivistiske erfaring og mit solide kendskab og kærlighed til Alternativet er jeg klar til at sætte det hele i spil, og håber jeg får medlemmernes tillid til at gå i front som Alternativets nye politiske leder« skriver hun.

Med Sascha Faxe som partileder skal Alternativet ikke have mere topstyring.

»Alternativet er et kollektivt magtdelingsparti. Derfor vil jeg være en blanding af en lyttende, faciliterende og rammesættende leder. Jeg tør både gå forrest, og jeg tør slippe kontrollen og lade tilliden råde. Det betyder også, at jeg i rollen som politisk leder vil understøtte en fortsat samtale om, hvordan Alternativet skal ledes og organiseres«.

arrow Alternativets næste leder behøver ikke sidde i Folketinget
13. januar 2020 kl. 20:07 Opdateret: kl. 20:08
arrow Torsten Gejl har besluttet sig: Vil ikke afløse Uffe Elbæk
13. januar 2020 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:24
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk