12. maj 2021
Det er ikke alle, som har lige let ved at møde op i en forening, når de ikke kender de andre i forvejen. Projekt Følgeven vil sørge for, at der er en frivillig, som tager med, så det ikke føles nær så skræmmende.
gallery icon

Se billedserie

Det er ikke alle, som har lige let ved at møde op i en forening, når de ikke kender de andre i forvejen. Projekt Følgeven vil sørge for, at der er en frivillig, som tager med, så det ikke føles nær så skræmmende.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle har brug for en ven at følges med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle har brug for en ven at følges med
Roskilde - 05. februar 2016 kl. 14:13
Af Lars Ahn Pedersen

Hvis livet har det med at spænde ben for én, kan det godt være svært at troppe op til en træningsaften i den lokale idrætsforening - især hvis man ikke kender nogen dér i forvejen. Det er den situation, som mange psykisk sårbare og udsatte personer befinder sig i, men det forsøger et nyt projekt i Roskilde at gøre noget ved.

- Vi kender nok alle nogen, som gerne vil gå til en foreningsaktivitet, men har brug for et ekstra puf. Mange psykisk sårbare har et begrænset netværk, og det er grænseoverskridende for dem at træde ud ad døren, siger Signe Weis, projektleder i Projekt Følgeven, der er et samarbejde mellem Frivilligcenter Roskilde, Center for Socialpsykiatri i Roskilde Kommune, Roskilde Idræts Union og foreningen SIND.

Selv om projektet kun er i sin vorden, har to-tre frivillige og fem-seks borgere allerede meldt sig.

- Vi sætter dog ikke bare de to første sammen. Vi skal først finde ud af, hvem der passer sammen, og de skal jo også have de samme fritidsinteresser, siger Signe Weis.

Projekt Følgeven er finansieret af TrygFonden, som sidste år gav Frivilligcenter Roskilde en donation på hele 987.000 kroner.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk