21. november 2017
Kunstneren og underviseren Mette Lorentzen har åbnet KunstVærket på Ledreborg Allé, hvor der tidligere var landbrugsskole. Her vil hun undervise i billedkunst og arrangere udstillinger. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Kunstneren og underviseren Mette Lorentzen har åbnet KunstVærket på Ledreborg Allé, hvor der tidligere var landbrugsskole. Her vil hun undervise i billedkunst og arrangere udstillinger. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Al kunst behøver ikke foregå inde i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Al kunst behøver ikke foregå inde i Roskilde
Roskilde - 17. oktober 2017 kl. 17:47
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunst, kultur og en privat fest i ny og næ. Det er ifølge Mette Lorentzen, hvad der skal være på adressen Ledreborg Allé 100A fremover.

Hun har netop overtaget lokalerne, der tidligere var en del af Lyngby Landsbrugsskole ved Roskilde, og herfra vil hun drive KunstVærket, hvor hun primært vil undervise i billedkunst.

- Jeg er sikker på, det bliver et meget levende hus. Hver anden fredag vil jeg lave café med kunst og kultur, for de to hænger sammen og kan ikke skilles ad. Jeg vil have gang i en dialog om, hvad kunsten kan, siger Mette Lorentzen, som også gør opmærksom på, at lokalerne kan lejes til private fester og arrangementer.

Mette Lorentzen er uddannet pædagog, men for 17 år siden kastede hun sig for alvor over kunsten og kan i dag leve af det. I januar 2016 startede hun egen virksomhed med undervisning i billedkunst og holdt til på Musicon.

- Men jeg kunne mærke, at jeg var klar til at køre selv, siger hun.

Tilfældet ville, at hun kender ejendomsmægleren Laura Heideby gennem deres børn, og da Mette Lorentzen spurgte, om hun havde noget egnet, var lokalerne på den tidligere landbrugsskole lige blevet ledige.

- Det gik monsterstærkt, fra jeg så lokalerne, til jeg skrev under. Et eller andet sted fatter jeg det stadig ikke, siger hun.

At KunstVærket ikke ligger inde i centrum af Roskilde, men ude på landet, ser hun ikke som en ulempe. Snarere tværtimod.

- Vi er både tæt på motorvejen og Lejre-egnen, og jeg har rigtig mange, som kommer forbi og synes, det er skønt, at de ikke skal ind i Roskilde by og have problemer med at finde p-pladser, siger Mette Lorentzen, som selv bor i Gevninge.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk