27. september 2020
Billedet her er fra om formiddagen den 6. december 2013. På det tidspunkt var der 14 timer til at vandet stod højest med 2,06 meter over dagligt vande.
Billedet her er fra om formiddagen den 6. december 2013. På det tidspunkt var der 14 timer til at vandet stod højest med 2,06 meter over dagligt vande.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akvarieglas skal beskytte vikingeskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akvarieglas skal beskytte vikingeskibe
Opdateret 17. november 2014 kl. 21:46
Roskilde - 15. november 2014 kl. 07:39
Af Lars Kimer

Da stormfloden rasede sidste december gjorde den store skader på Vikingeskibsmuseet. 11,6 millioner kroner løb skaderne op i, og ikke mindst den fredede Vikingeskibshal har givet store udfordringer at få lappet sammen. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Lettet museumsdirektør: Vikingeskibe slap uden skader

- Vi har været igennem mange samtaler med Kulturstyrelsen for at finde løsninger på, hvad vi må gøre for at sikre os mod nye storme, siger chef for økonomi, administration og bygningsdrift på Vikingeskibsmuseet, Claus Christiansen.

Hele det store glasparti ud mod Roskilde Fjord er der nu fundet en løsning på, efter at stormen slog revner i glas, beton og flåede beslagene ud af betonen.

- Vi kommer til at skifte hele glasfacaden til den form for glas, man bruger i de store akvarier rundt om i verden. Det er en form for plastisk glas, som bliver smeltet sammen på stedet, siger Claus Christiansen.

Udskiftningen af hele glasfacaden kommer dog først, når hele museet skal igennem en gennemgribende renovering om tre til fem år.

- Indtil da bruger vi foråret på at lave nogle midlertidige reparationer, så vi kan føle os sikre ind til den store renovering, siger Claus Christiansen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde

arrow Vikingeskibsmuseets ruder flækket af bølger
06. december 2013 kl. 22:20 Opdateret: kl. 11:40
arrow Vikingeskibsmuseet: Vi klarer den
06. december 2013 kl. 20:13 Opdateret: kl. 23:28
arrow Vikingeskibsmuseet glade for interesse
06. december 2013 kl. 20:11 Opdateret: kl. 20:11
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk