14. november 2018
Tyrkiske seniorer - og andre - mødes dagligt i Roskilde Kulturforenings lokaler for at hygge sig sammen. Selvom der er rige muligheder, mødes ældre danskere og indvandrere sjældent i foreningsliv og til arrangementer. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Tyrkiske seniorer - og andre - mødes dagligt i Roskilde Kulturforenings lokaler for at hygge sig sammen. Selvom der er rige muligheder, mødes ældre danskere og indvandrere sjældent i foreningsliv og til arrangementer. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre indvandrere går under radaren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre indvandrere går under radaren
Roskilde - 09. november 2017 kl. 17:30
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden gæstearbejderne kom til i 1960'erne, er diskussionen om indvandring, integration og kulturforskelle kun taget til.

Foreløbigt er alderdom vel nærmest den eneste debat om velfærdssamfundet, der aldrig er kommet til at handle om indvandrere.

Indvandrere er ikke et tema i ældreomsorgen. Blandt unge og voksne på arbejdsmarkedet betyder det noget, at indvandrere og deres efterkommere blander sig med danskere, men den slags indsatser har kommunen ikke for ældre.

I Ældre Sagen møder de ikke de ældre indvandrere i deres arbejde. Trods 8500 medlemmer og 200 frivillige er formand for Ældre Sagen i Roskilde Jens Thorsgaard Larsen ikke stødt på dem.

Ældre Sagen vil meget gerne have de ældre indvandrere med, men omvendt har de ikke gjort noget for at få dem ind i folden.

- Ikke specielt, men det er nok noget, vi bør gøre. Jeg tror, det er vigtigt, at man får dem ind i de aktiviteter, vi har i Ældre Sagen, for det afspejler det samfund, de gerne skulle være en del af, siger Jens Thorsgaard Larsen.

Det ligger ikke i kortene, at man fra politisk hold vil gøre mere for at få ældre til at blande sig på tværs af etnicitet.

For Morten Gjerskov (S), formand for sundheds- og omsorgsudvalget i Roskilde Kommune, handler det om at give lige muligheder uden at pådutte nogen et fællesskab. Han vil derfor ikke gøre noget ved, at ældre indvandrere holder sig i deres egne cirkler.

- Det er nok bare sådan, det er. Jeg synes, det vil være rigtig fint, hvis der er noget, der giver mening på tværs af kulturer, og jeg tror, det kommer med de nye generationer, hvor man interagerer mere. Det vigtigste er, at vores ældre borgere har det godt, og hvis det ikke er ensomhed, vi snakker om, skal jeg ikke beslutte, hvem der skal være sammen med hvem. For mig handler det om at modvirke, at der sidder ældre mennesker, som ikke føler, at de har noget netværk, for det tærer voldsomt på livskvaliteten, siger Morten Gjerskov.

Artiklen er en forkortet version af flere artikler bragt i DAGBLADET Roskilde torsdag den 9. novemner. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk