16. juli 2019
Det er her på arealerne ved Pulsen, at kommunen vil bygge det største p-hus på Musicon. Der skal være plads til 470 biler. Der er ikke sat årstal på byggeriet.
Det er her på arealerne ved Pulsen, at kommunen vil bygge det største p-hus på Musicon. Der skal være plads til 470 biler. Der er ikke sat årstal på byggeriet.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 900 p-pladser: Tre p-huse på vej på Musicon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

900 p-pladser: Tre p-huse på vej på Musicon
Roskilde - 18. januar 2019 kl. 19:37
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er Roskilde Kommunes ambition at bygge tre p-huse ved Musicon. Efterhånden som området tages i brug til bolig, erhverv og af kulturinstitutioner, stiger behovet for en anden form for parkering på området, og det betyder, at kommunen i år har sat penge af til projektering af det første p-hus.

arrow Læs også: Beboere og virksomheder skal købe p-licens til Musicon

Det kommer formentlig til at ligge på arealet ved siden af BEC's kæmpe p-plads, tæt på Ragnarock, områdets mange boliger og lige ved Roskilde Festivals hovedkvarter.

- Det er min forventning, at vi ser byggeriet gå i gang i 2020. Indtil nu har det ikke været et problem med parkering på Musicon, der har været mange ubenyttede arealer, men de bliver i stigende grad inddraget til byggeri, lyder det fra Tomas Breddam (S), formand for kommunens plan- og teknikudvalg.

De tre p-huse skal have plads til i alt 900 biler. Derudover skal der etableres cirka 400 p-pladser på terræn i området. Med i de 400 regner kommunen de 140 p-pladser på BEC's parkeringsplads - som kun må benyttes aften og nat i hverdagene samt hele weekenden.

Det er kommunens forventning, at der bliver udstedt maksimalt 832 p-licenser til beboere, som altså hovedsageligt om aftenen og natten vil optage en god bil af p-pladserne, og for at undgå for meget søgetrafik vil der bliver lavet elektronisk parkeringshenvisning.

Det største p-hus forventes etableret ved Pulsen, her skal der være plads til 470 biler. Ved Havsteensvej bliver der plads til 230 biler, og ved Køgevej, hvor der også skal bygges et p-hus, bliver der plads til 200 biler.

arrow P-pladsmangel på Musicon: Nu skal du købe en p-licens
18. januar 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:10
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk