11. december 2019
Sådan så befolkningsprognosen ud i foråret, men nu er befolkningstallet med ét hug faldet med 887 personer.
Sådan så befolkningsprognosen ud i foråret, men nu er befolkningstallet med ét hug faldet med 887 personer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 900 færre indbyggere i Roskilde med ét slag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

900 færre indbyggere i Roskilde med ét slag
Roskilde - 10. august 2017 kl. 15:43
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I årevis har Roskilde kunnet bryste sig af at være en kommune i markant vækst, men med ét slag er indbyggertallet blevet nedskrevet med 887 personer, svarende til næsten et helt års vækst.

arrow Læs også: Strømmen er vendt: Flere flytter fra end til Roskilde

Ved indgangen til i år var indbyggertallet i kommunen 87.015, og forventningen var en tilvækst på cirka 100 personer om måneden, men nedskrivningen æder altså langt det meste af væksten.

Årsagen til nedskrivningen af befolkningstallet skal ifølge vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen findes i tre forhold. Den tungestvejende er, at flygtningestrømmen er aftaget, hvilket har ført til, at antallet af flygtninge, som Roskilde Kommune skal modtage, er blevet reduceret betydeligt. Denne nedskrivning svarer alene til cirka halvdelen af den »manglende« befolkningstilvækst i år.

- Derudover må vi konstatere, at indflytningen i de nye boligområder i Trekroner og Musicon ikke går så hurtigt, som vi havde regnet med. Vi er ikke herre over, hvor lang tid der går, fra vi sælger jorden, til de færdige boliger bliver klar til indflytning, og der har vi været lidt for optimistiske, siger Mogens Raun Andersen.

Den tredje årsag er, at hundredvis af personer, som var registreret som bosiddende i Roskilde, slet ikke er her længere. Det er blevet opdaget i forbindelse med en gennemgang af cpr-registret, hvor der særligt har været fokus på kollegieboliger. Gennemgangen viste, at en del studerende - ikke mindst udenlandske RUC-studerende - reelt var fraflyttet, men ikke havde husket at melde flytning til folkeregistret og derfor fejlagtigt har stået opført som bosiddende i Roskilde Kommune. Siden nytår drejer det sig om 334 personer, som befolkningstallet af denne årsag er nedskrevet med.

arrow Indbyggerne forlader Roskilde
22. juni 2019 kl. 05:29 Opdateret: kl. 17:34
arrow Musicon får tredoblet indbyggertallet
16. maj 2017 kl. 12:53 Opdateret: kl. 12:47
arrow Hastigt på vej mod indbygger nr. 100.000
20. april 2017 kl. 12:49 Opdateret: kl. 12:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk