4. marts 2021
Lækkerland i Stationscentret i Roskilde har fået beslaglagt 50 kilo slik af Fødevarestyrelsen, men det var nu ikke derfor, at politiet holdt ude foran butikken i 2017, hvor dette billede er taget. Foto: Steen Østbjerg
Lækkerland i Stationscentret i Roskilde har fået beslaglagt 50 kilo slik af Fødevarestyrelsen, men det var nu ikke derfor, at politiet holdt ude foran butikken i 2017, hvor dette billede er taget. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 kilo slik beslaglagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 kilo slik beslaglagt
Roskilde - 15. november 2020 kl. 09:35
Af Steen Østbjerg

Er man lækkersulten, eller er man bare ved at gå sukkerkold, kan man få dækket sit behov et besøg i fx Lækkerland i Stationscentret i Roskilde. Det er dog ikke kun slikmunde, der har været en tur omkring forretningen. Det har også Fødevarestyrelsens fødevarerejsehold, som dukkede op i selskab med folk fra Skattestyrelsen for at se, om alt var i orden.

arrow Læs også: Nyt problem i slikbiks: Denne gang faldt der bøde

Det var det ikke. Der har forretningen nu fået et påbud, to indskærpelser og en misfornøjet smiley, lige som over 50 kilo slik er blevet beslaglagt.

Beslaglæggelsen omfatter 10 forskellige slags slik - vingummi, chokolade, saltpastiller og tyggegummi - som alt sammen var ude i virksomhedens baglokale. Fælles for varerne var også, at der ikke var nogen form for dokumentation for, hvor de var købt.

Fra forretningens side blev det oplyst, at der findes kvitteringer på det hele, men at kvitteringerne på det tidspunkt, hvor kontrollen fandt sted, lå hos revisoren. Den forklaring er muligvis sand, men Skattestyrelsen valgte at udstede et påbud og en indskærpelse om at sikre sporbarhed på samtlige fødevarer - og at beslaglægge de 50 kilo slik, som dog kan blive frigivet i det øjeblik, at Lækkerland dokumenterer købet af dem i form af en faktura.

Den manglende sporbarhed var ikke den eneste grund til at give en indskærpelse. En anden var, at der på 10 andre varer, blandt andet kiks og sodavand, udelukkende var information om varernes indhold, som var trykt på tysk, engelsk eller østeuropæisk sprog. Den slags skal ifølge loven være anført på dansk.

arrow Kiosk får bøde for gamle varer
22. juli 2020 kl. 09:18 Opdateret: kl. 08:47
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk