19. oktober 2019
Tre lejligheder udbrændte i forbindelse med den brand i det gamle kommunekontor i Gundsølille, hvor en 39-årig mand omkom. Hans 30-årige kæreste overlever. Foto: Thomas Olsen
Tre lejligheder udbrændte i forbindelse med den brand i det gamle kommunekontor i Gundsølille, hvor en 39-årig mand omkom. Hans 30-årige kæreste overlever. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 39-årig mand døde i brand - kæresten overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

39-årig mand døde i brand - kæresten overlever
Roskilde - 03. januar 2019 kl. 10:58
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet har nu givet flere oplysninger om den brand i et lejlighedskompleks på Store Valbyvej i Gundsølille ved Roskilde, som onsdag morgen kostede en 39-årig mand livet.

arrow Læs også: Video og billeder: Mand omkommet i kraftig lejlighedsbrand

Branden blev opdaget af en 33-årig kvinde fra Ågerup, som var på vej på arbejde, da hun så, at der var ild i en lejlighed på 1.sal og slog alarm. Politi og brandvæsen blev sendt af sted klokken 7.56.

Imens hjalp den 33-årige kvinde og nogle andre forbipasserende en kvinde ud af den brændende lejlighed, men det lykkedes ikke at få lejlighedens mandlige beboer ud, før ilden var blevet for kraftig.

- Det er altid godt at få folk ud. Det er godt med handlekraftige borgere, og det er helt klart deres fortjeneste, at kvinden bliver redet ud, fortæller Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiets indsatsleder og flere patruljer kom til stedet og forsatte evakueringen af bebyggelsen. Brandvæsnet sendte røgdykkere ind i den brændende lejlighed og fandt den 39-årige mand liggende livløs i soveværelset.

Brandvæsnet slukkede branden, der nåede at brede sig til flere andre lejligheder. Tre lejligheder udbrændte, og flere fik vand- og sodskader. Den 39-årige mand, der boede i lejligheden, blev erklæret død på stedet.

Kvinden, som blev reddet ud, var mandens 30-årige kæreste. Hun var svært forbrændt og havde fået røgforgiftning. Hun blev derfor eskorteret til Rigshospitalet i ambulance i kritisk tilstand. Hendes tilstand skønnes nu at være stabil, men hun er fortsat indlagt til behandling.

Efter branden var slukket undersøgte politiets brandteknikere stedet for at klarlagt årsagen til branden. Politiets undersøgelser fortsætter, og det er ikke på nuværende tidspunkt muligt at fastlægge brandårsagen. Der er intet der tyder på noget mistænkeligt i forbindelse med branden. De pårørende er underrettet om ulykken.

Ingen andre personer kom til skade ved branden. Boligselskabet står for at genhuse de beboere, der ikke kan bo i deres lejligheder.

arrow En død i brand på landejendom ved Gundsølille
02. januar 2019 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:30
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk