16. november 2018
Et projekt, som kunne have givet 220 husstande varme og sparet 211 tons CO2 om året via varme fra Stryhns, er blevet lagt i mølposen. Foto: Helle Eriksen
Et projekt, som kunne have givet 220 husstande varme og sparet 211 tons CO2 om året via varme fra Stryhns, er blevet lagt i mølposen. Foto: Helle Eriksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 220 husstande kunne få leverpostej-varme: Frygt for ny afgift stopper Stryhns-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

220 husstande kunne få leverpostej-varme: Frygt for ny afgift stopper Stryhns-projekt
Roskilde - 06. november 2018 kl. 07:02
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

211 tons CO2 kunne være sparet, og 220 parcelhuse kunne være varmet op med overskudsvarme fra Stryhns' produktionsanlæg. Det viser beregninger fra virksomheden, Fors og Roskilde Kommune, som har arbejdet med projektet »Grøn kollektiv varme«.

Tekniske og økonomiske analyser har tidligere peget på, at projektet kunne gennemføres med god økonomi under forudsætning af den nu gennemførte reduktion af den statslige elvarmeafgift.

Fors har imidlertid sat projektet i bero indtil videre som følge af en mulig ny og højere fast afgift på overskudsvarme.

Skatteministeriet har informeret Fors om, at regeringen barsler med en ny og højere fast afgift på overskudsvarme. Hvis afgiften indføres, bliver business casen negativ for projektet, og den usikkerhed har fået Fors til at stoppe projektet.

Roskilde Kommune er dog stadig åben over for at realisere projektet på et senere tidspunkt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk