14. maj 2021
Kommunen har fået lavet beregninger på et 90 centimeter højt dige nord og vest om Jyllinge Nordmark. Pris 19 millioner kroner. Penge som grundejerne også selv skal være med til at finde. Problemet er bare, at et dige på 90 centimeter ikke havde været nok i fredags.
gallery icon

Se billedserie

Kommunen har fået lavet beregninger på et 90 centimeter højt dige nord og vest om Jyllinge Nordmark. Pris 19 millioner kroner. Penge som grundejerne også selv skal være med til at finde. Problemet er bare, at et dige på 90 centimeter ikke havde været nok i fredags.
Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19 mio. for at undgå ødelæggelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19 mio. for at undgå ødelæggelser
Opdateret 10. december 2013 kl. 20:13
Roskilde - 10. december 2013 kl. 13:58
Af Lars Kimer

Roskilde Kommune er godt klar over, at det kræver handling, hvis beboerne i en større del af Jyllinge Nordmark skal have en rimelig forventning om at kunne blive boende i deres boliger. Indtil videre har indsatsen dog været koncentreret om det vand, der kom fra oven.

arrow Læs også: Skader på Vikingeskibsmuseet er langt værre end frygtet

I øjeblikket arbejdes der på at lave sluser og pumper for enden af Råmosegrøftens to udløb i syd og nord. Pengene er fundet, og arbejdet er i gang.

Det hjælper bare ikke det store på en hændelse som den i weekenden. Det gør planerne om at etablere separat-kloarkering i området heller ikke, men til gengæld så bliver diskussionerne om etableringen af et dige så meget mere relevant. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

De lavesteliggende huse ligger cirka en meter og 10 centimeter over vandoverfladen. Det dige, som der er arbejdet med i forvaltningen, er på 90 centimeter, så det kan godt vise sig, at de 19 millioner kroner, som diget er prissat til ikke forslår.

- Det kræver ikke den store lommeregner at finde frem til, at et dige selv i den størrelse ikke havde holdt vandet væk i denne omgang, så vi skal igennem vores vurderinger igen for at se, hvad vi så bør dimensionere efter, siger Hans Christian Jensen, chefkonsulent i kommunens miljøafdeling.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Omfattende skader på Vikingeskibsmuseet
17. december 2013 kl. 13:51 Opdateret: kl. 07:58
arrow Efter stormflod: Ikke nok med kort
10. december 2013 kl. 17:14 Opdateret: kl. 11:24
arrow Stormflod var beredskabets største opgave til dato
09. december 2013 kl. 14:15 Opdateret: kl. 20:14
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk