12. maj 2021
Billede
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årig frivillig fik 89-årig ven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årig frivillig fik 89-årig ven
Roskilde - 04. februar 2012 kl. 16:31
Af Helle Eriksen
Roskilde: Der er 70 års forskel mellem dem, men 19-årige Zakiya Ajmi kalder den kvinde, hun er besøgsven hos for sin ven. Hun var været frivillig i Røde Kors' besøgstjeneste siden december og er en af de unge, der har sagt ja til at lægge gratis timer i organisationen. For Zakiya Ajmi er tjansen ikke længere et arbejde, men en ven hun besøger og glæder sig til at se.

- Da jeg meldte mig som frivillig, tænkte jeg, at jeg gerne ville gøre noget godt for andre og havde ikke forestillet mig, at jeg selv ville få så meget ud af det, som jeg har fået. Jeg har ingen bedsteforældre og ville aldrig komme i kontakt med et ældre menneske på den måde, hvis ikke jeg var frivillig, så jeg har fået et venskab, og så kan jeg se, hun bliver glad, når jeg kommer. Det får mig til at føle mig værdsat, fortæller Zakiya Ajmi.

Til daglig går hun i 3.g på Roskilde Katedralskole. Hun bor i Hvalsø, og selv om der er masser af skoleopgaver og venner, der skal passes, besluttede hun sig i december for også at afsætte tid til det frivillige arbejde. Frivilligcenteret var rundt på de forskellige uddannelse i Roskilde for at fortælle om mulighederne, og det var der, Zakiya Ajmi hørte om det med at blive besøgsven.

- Vi fik en lille konvolut med små kort om foreningerne, og så læste jeg lidt om de forskellige. Jeg vidste slet ikke, hvad der var af muligheder og kendte ikke rigtigt de steder, hvor man kunne arbejde frivilligt, så jeg blev ret overrasket over at se, hvor mange der var. Jeg valgte Røde Kors' besøgstjeneste, fordi jeg der kunne gøre en forskel for en anden person, og så stod der, at man kun skulle bruge en til to timer om ugen på det. Det kunne jeg godt overskue, siger Zakiya Ajmi.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk