11. juli 2020
Sara Karlsgaard, 18, har en drøm som de færreste piger drømmer om, Sara vil gerne være mekaniker, racerbilmekaniker og gerne i Formel 1.
gallery icon

Se billedserie

Sara Karlsgaard, 18, har en drøm som de færreste piger drømmer om, Sara vil gerne være mekaniker, racerbilmekaniker og gerne i Formel 1.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18-årige Saras drøm: Jeg vil skrue på Formel 1-biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årige Saras drøm: Jeg vil skrue på Formel 1-biler
Opdateret 27. december 2019 kl. 09:48
Roskilde - 25. august 2019 kl. 17:56
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvordan ser en racerbil-mekaniker ud?

Hvis du på det spørgsmål har tænkt 172 centimeter høj, blond pige på 18 år, tidligere europamester i disco, med jagttegn og speedbåds-certifikat - så ville de fleste nok ryste på hovedet.

Men hun findes faktisk. Navnet er Sara Karlsgaard.

De sidste par måneder har Sara Karlsgaard været tilknyttet racer-teamet Frislund Racing. Det kom i stand, efter at man hos Frislund Racing havde set Sara Karlsgaards video med hendes hjulskifte på en bil på Linkedin. Videoen er nu vist 130.000 gange. Nu er hun startet i lære hos Svanholt Automobiler ved Øm. Værkstedet ejes af Tim Svanholt, mangedobbelt dansk mester i rally.

Og der er ingen tvivl om, at Sara Karlsgaard har racerblod i årene.

- Jeg har været bidt af biler, siden jeg i 2014 blev inviteret til Monaco af min far for at se formel 1. Jeg gik på efterskole og var i gang med eksamener. Det må min far have svedt ud. Jeg tjekkede kalenderen og så, at jeg så missede min matematikeksamen. Der gik næsten fire år, før jeg fortalte mine forældre, at jeg droppede den eksamen, tog til Monaco og derefter til sygeeksamen, griner Sara Karlsgaard, som til daglig arbejder i baren på Roskilde Racing Center.

- Det er da meget sjovt, men jeg sniger mig af og til ned på værkstedet. Det er meget sjovere! fortæller hun.

Sara læser i øvrigt mekaniker på EUX, hvilket betyder, at det bliver en gymnasieluddannelse som hun kan bygge videre på, hvis hun ønsker det.

Du kan læse hele artiklen om Sara Karlsgaard i DAGBLADET Roskildes udgave lørdag den 24. august. Den kan du også købe her: : http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk